Skip to main content
9 November 2022 04:43

Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη μέσω gov.gr

Της Βασιλικής Χονδροδήμου

Ψηφιακή θεώρηση της Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) μέσω του gov.gr μπορούν να πραγματοποιούν από εδώ και πέρα οι ηλεκτρολόγοι εγκαταστάτες και τα επαγγελματικά σωματεία τους, για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Η ΥΔΕ είναι το έγγραφο που πιστοποιεί ότι κάθε ηλεκτρική εγκατάσταση ενός ακινήτου είναι κατάλληλη και ασφαλής προς χρήση.

Η υπηρεσία βρίσκεται στην ενότητα Επιχειρηματική δραστηριότητα και την υποενότητα Αδειοδοτήσεις και συμμόρφωση. Σύμφωνα με όσα ορίζονται στην Κοινή Απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, την ΥΔΕ υπογράφουν ηλεκτρονικά ο ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης που συντάσσει την υπεύθυνη δήλωση, ο εκπρόσωπος του οικείου επαγγελματικού σωματείου και προαιρετικά ο χρήστης της ηλεκτρικής εγκατάστασης.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας, εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τεύχος 168

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ