Skip to main content
2 November 2022 07:48

Ερωτηματικά για ιό στο Instagram

Του Χρίστου Κρανάκη

Αμέτρητοι χρήστες του Instagram διεθνώς ανέφεραν προβλήματα πρόσβασης στο προσωπικό τους προφίλ. Εκπρόσωποι της ψηφιακής πλατφόρμας που ανήκει στη Meta, ισχυρίστηκαν πως «εξετάζουν» το πρόβλημα, το οποίο έχει αποκλείσει χιλιάδες χρήστες, χωρίς ωστόσο να προχωρούν σε λεπτομέρειες σχετικά με την αιτία που το προκάλεσε.

Tweet από τον επίσημο λογαριασμό της διοίκησης του Instagram έγραφε: «Γνωρίζουμε ότι κάποιοι από εσάς αντιμετωπίζετε προβλήματα με την πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Instagram. Το εξετάζουμε και ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία».

Το πρόβλημα είχε αρκετές και διαφορετικές επιπτώσεις στην κοινότητα, με πολλά μέλη της να βλέπουν μήνυμα που σε αυστηρό ύφος ανακοίνωσε πως ο λογαριασμός τους πρέπει να κλείσει για διάστημα 30 ημερών, ενώ άλλα, που εξακολουθούν να μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα ανέφεραν ότι είδαν ασυνήθιστα μεγάλες απώλειες στους αριθμούς των ακολούθων τους, καθώς οι λογαριασμοί που έχουν τεθεί σε αναστολή λόγω του προβλήματος «εξαφανίζονται» από τον ιστότοπο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως μόλις την περασμένη εβδομάδα, η πλατφόρμα WhatsApp υπέστη μια διακοπή λειτουργίας που την έριξε εκτός σύνδεσης για περίπου δύο ώρες.

Τεύχος 163

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ