Skip to main content
24 October 2022 06:46

Νέες καινοτομίες cloud από την Oracle

Στο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο Oracle Cloudworld, η Oracle ανακοίνωσε νέες κατανεμημένες λύσεις cloud για να καλύψει τις ποικίλες ανάγκες των πελατών και την αυξανόμενη ζήτηση για Oracle Cloud Infrastructure (OCI). Οι νέες επιλογές περιλαμβάνουν το Oracle Alloy και σχέδια για το άνοιγμα νέων public cloud regions στο Σικάγο, τη Σερβία και το Μεξικό. Το Distributed Cloud του OCI παρέχει στους πελάτες την ευελιξία που απαιτείται για πρόσβαση σε υπηρεσίες cloud από οπουδήποτε μέσω public, multicloud, hybrid και dedicated επιλογών.

Το OCI συνεχίζει τη δυναμική του ως ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους παγκόσμιους παρόχους hyperscale public cloud. Συγκεκριμένα:

• Διαθέτει 40 commercial και government regions σε 22 χώρες σε πέντε ηπείρους.

• Εισήγαγε 10 regions public cloud κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους και σχεδιάζει να προσθέσει έξι commercial regions ακόμα: το Σικάγο του Ιλινόις, τη Δημοκρατία της Σερβίας, την Κολομβία, τη Χιλή, την Σαουδική Αραβία και το Μεξικό.

• Ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προσθέσει δύο public sovereign regions για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα βρίσκονται στη Γερμανία και την Ισπανία, για ρυθμιζόμενα και ευαίσθητα φορτία τόσο ιδιωτικών εταιρειών, όσο και οργανισμών του δημόσιου τομέα.

Επιπλέον, η Oracle έχει δεσμευτεί να τροφοδοτεί όλες τα Oracle Cloud Regions με 100% ανανεώσιμη ενέργεια έως το 2025. Αρκετά Oracle Cloud Regions, συμπεριλαμβανομένων regions στη Βόρεια και Νότια Αμερική και 10 regions στην Ευρώπη, τροφοδοτούνται ήδη με 100% ανανεώσιμη ενέργεια.

Το Oracle Alloy είναι μια νέα πλατφόρμα υποδομής cloud που επιτρέπει στους παρόχους υπηρεσιών, στους integrators, στους ανεξάρτητους προμηθευτές λογισμικού (ISV) και σε άλλους οργανισμούς, όπως χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ή τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, να γίνουν πάροχοι cloud και να αναπτύξουν νέες υπηρεσίες cloud για τους δικούς τους πελάτες. Με το Alloy, οι οργανισμοί αυτοί μπορούν να προσφέρουν ένα πλήρες σύνολο υπηρεσιών cloud, με το δικό τους σήμα, να προσαρμόσουν την εμπειρία, καθώς και να συσκευάσουν πρόσθετες υπηρεσίες και εφαρμογές προστιθέμενης αξίας για να καλύψουν τις ειδικές ανάγκες των αγορών και των κάθετων κλάδων τους. Αυτοί οι οργανισμοί μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν το Alloy ανεξάρτητα στα δικά τους κέντρα δεδομένων και να ελέγχουν πλήρως τις λειτουργίες του, ώστε να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των συγκεκριμένων κανονιστικών τους απαιτήσεων.

Τεύχος 157

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ