Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

14 October 2022 06:49

Το Google Cloud εστιάζει στην κυβερνοασφάλεια

Του Στάθη Ασπιώτη

Οι παραβιάσεις δεδομένων στα cloud των επιχειρήσεων έχουν εκτοξευθεί τον τελευταίο χρόνο, ενώ πολλά εργαλεία έχουν γίνει διαθέσιμα από πολλούς vendors για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η πιο πρόσφατη εξέλιξη στον τομέα έρχεται από το Google Cloud που ανακοινώνει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών ασφαλείας, που καλύπτουν τομείς όπως οι αλυσίδες εφοδιασμού, η ψηφιακή κυριαρχία και τα ασφαλή περιβάλλοντα συνεργασίας στο cloud, όπως και ένα νέο προϊόν στο operations security. H ανακοίνωση έγινε στο Google Cloud Next event. Οι ανακοινώσεις της Google αφορούν κυρίως τα παρακάτω νέα προϊόντα:

Software Delivery Shield: Για την εφοδιαστική αλυσίδα, το νέο αυτό προϊόν διασφαλίζει ότι δεν λαμβάνει ή δεν διαβιβάζει κακόβουλο λογισμικό ή άλλα δυνητικά επιβλαβή δεδομένα, καθώς η εργασία υποβάλλεται σε επεξεργασία μέσω συνεργατών, οι οποίοι κατά κανόνα δεν λειτουργούν εντός του ίδιου υπολογιστικού περιβάλλοντος. Η Google παρουσιάζει το Software Delivery Shield ως μια fully managed λύση που απευθύνεται σε developers, DevOps και ομάδες ασφαλείας που λειτουργούν εντός του GKE, του Cloud Code, του Cloud Build, του Cloud Deploy, του Artifact Registry και του Binary Authorization.

Google Cloud Ready – Sovereign Cloud: Το Google Cloud συνεργάζεται με περισσότερες από 20 εταιρείες λογισμικού. Ανάμεσα σε αυτές είναι οι Aiven, Broadcom (Symantec), Cloud Software Group (Citrix), Climate Engine, Commvault, Confluent, Datadog, DataIKU, Dell Technologies, Elastic, Fortinet, GitLab, Iron Mountain, LumApps, MongoDB, NetApp, OpenText, Palo Alto Networks, Pega Systems, Siemens, SUSE, Thales, Thought Machine, Veeam και VMware.

Υπάρχουν επίσης integrations με εταιρείες, όπως οι ForgeRock, JumpCloud, Okta και Ping Identity, για τη βελτίωση των ροών σύνδεσης (sign on flows).

Confidential Space: Ως μέρος της πρωτοβουλίας της Confidential Computing, έχει στόχο τη δημιουργία και την παροχή πιο ασφαλών περιβαλλόντων για όσους συνεργάζονται στο cloud και, ως μέρος αυτής της διαδικασίας, ανταλλάσσουν δεδομένα, κάνοντας δυνατή την πλήρη κρυπτογράφηση και την ασφάλειά τους.

Chronicle Security Operations: Τέλος, μια σημαντική ανακοίνωση για την ασφάλεια που έγινε στο Google Cloud Next αφορά στα SecOps και συγκεκριμένα στην επέκταση της σουίτας λογισμικού Chronicle Security Operations, μια πλατφόρμα που είναι εγγενής στο cloud και απευθύνεται σε cybersecurity teams και τους δίνει τη δυνατότητα για παρακολούθηση, εντοπισμό, διερεύνηση και απόκριση σε κυβερνοαπειλές με την ταχύτητα, την κλίμακα και την ευφυΐα της Google.

Τεύχος 151

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ