Skip to main content
5 October 2022 06:43

Η Σύρος μεταμορφώνεται σε τεχνολογική πρωτεύουσα του Αιγαίου

Της Βασιλικής Χονδροδήμου

Πλησιάζουν τα εγκαίνια του Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Καινοτομίας στη Σύρο, μια συνεργασία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, της Cisco και της ONEX. Το δεύτερο hub καινοτομίας της Cisco στη χώρα – μετά από αυτό στη Θεσσαλονίκη – είναι προγραμματισμένο να εγκαινιαστεί στις αρχές Νοεμβρίου και θα στεγαστεί σε έναν χώρο επιφάνειας 600 m2 μέσα στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου Νεωρίου.

Το Διεθνές Κέντρο Θαλάσσιας Τεχνολογίας & Καινοτομίας θα αποτελεί κύριο πυλώνα σε υπηρεσίες Managed Services Offerings, αλλά θα είναι και κόμβος θαλάσσιας καινοτομίας με σχέδια ανάπτυξης τεχνολογιών, τα οποία θα υλοποιηθούν μέσα από συνεργασίες με ακαδημαϊκά ιδρύματα και επιστημονικούς συνεργάτες, στοχεύοντας στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων μέσω εκπαίδευσης και παροχής ψηφιακών εργαλείων.

Το κέντρο καινοτομίας θα παρέχει σε διάφορες start-up εταιρείες τα απαραίτητα εργαλεία για να αναπτύξουν τις ιδέες τους, κατά τα πρότυπα του hub της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, από αυτό θα επωφεληθούν και οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις προκειμένου να εξισορροπήσουν την οικονομική και περιβαλλοντική βιωσιμότητά τους. Η λειτουργία του δεύτερου αυτού hub αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του 2022.

Τεύχος 144

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ