Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

4 October 2022 06:50

Η Citibill ενώνει δημόσιες υπηρεσίες και πολίτες

Η εταιρεία Citibill, μία startup με έδρα την Ξάνθη που δημιουργήθηκε το 2019, δημιούργησε δική της cloud πλατφόρμα η οποία έχει βασικό αντικείμενο την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης, τόσο για τις εσωτερικές τους διεργασίες, όσο και για τις σχέσεις τους με τους πολίτες. Επιπλέον, ασχολείται και με τον ψηφιακό μετασχηματισμό Δήμων και Επιμελητηρίων.

Η εταιρεία συνεργάζεται ήδη με τις ΔΕΥΑ Ξάνθης, Καβάλας και Νέστου, τον δήμο Νέστου, αλλά και με 18 ακόμα δήμους και Επιμελητήρια στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Τα ψηφιακά εργαλεία της Citibill ασχολούνται με την έκδοση και διαχείριση των λογαριασμών, των υδρομέτρων και των συνεργείων, αλλά και με τη διαχείριση του στόλου οχημάτων και της αποθήκης. Μάλιστα, η cloud πλατφόρμα προσφέρει άμεση πρόσβαση στους δημόσιους φορείς και χωρίς κόστος παγίων.

Από τη μεριά τους, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να δουν τους λογαριασμούς ύδρευσης και μάλιστα σε περισσότερες πόλεις, αν διαθέτουν περισσότερα από ένα σπίτια, να πληρώσουν online χωρίς προμήθεια, να αιτηθούν την αποστολή μόνο ηλεκτρονικών λογαριασμών, να κλείσουν ραντεβού με τη ΔΕΥΑ ή ακόμα και να φωτογραφίσουν μια βλάβη στον δρόμο που άπτεται των αρμοδιοτήτων της και να κάνουν real time αναφορά.

Για την ώρα η δωρεάν εφαρμογή για τους πολίτες είναι συμβατή με Android και Huawei κινητά, ενώ είναι υπό ανάπτυξη για iOS.

Σχετικά με τη συνεργασία της με τους Δήμους η Citibill προσφέρει τις εξής υποηρεσίες:e-ραντεβού, e-εργασίες, e-έγγραφα, e-συνεργεία, e-κίνηση, e-περιουσία, e-διοίκηση, e-camping, e-έργα, κ.ά.

Τεύχος 143

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ