Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
LATEST
Οι ταχύτητες του Starlink μειώνονται
Του Στάθη Ασπιώτη
Το Starlink της SpaceX εμφανίζεται αργό για ορισμένους χρήστες, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις αρχικές δηλώσεις κατά το λανσάρισμά του, όπου διαφημίστηκε για τις αστραπιαίες ταχύτητες του – 100Mbps-200Mbps. Ωστόσο, φαίνεται ότι όσο περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη δορυφορική υπηρεσία διαδικτύου, τόσο πιο αργή γίνεται.
Ρεπορτάζ από το PC Mag λέει ότι οι χρήστες του Starlink στις ΗΠΑ και τον Καναδά αντιμετωπίζουν χαμηλότερες ταχύτητες λήψης τους τελευταίους μήνες και αυτό μπορεί να οφείλεται στη συμφόρηση, αν λάβουμε υπόψη τον αριθμό των συνδρομητών στην υπηρεσία.
Εξάλλου, η Ookla λέει ότι «οι ταχύτητες του Starlink μειώθηκαν σε κάθε χώρα που ερευνήσαμε τον περασμένο χρόνο καθώς περισσότεροι χρήστες εγγράφονται στην υπηρεσία». Μόνο στις ΗΠΑ, η μέση ταχύτητα λήψης μειώθηκε από 90 Mbps σε 62,5 Mbps.
Η SpaceX συνεχίζει να θέτει τους δορυφόρους της σε τροχιά, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμφόρηση, ενδεχόμενο που έχει επίσης ανησυχήσει τους αστρονόμους. Στην πραγματικότητα, αστρονόμοι και επιστήμονες πιέζουν για ένα πλουσιότερο και καλύτερο ρυθμιστικό πλαίσιο, αλλά πραγματοποιούν και έρευνα σχετικά με τις πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις των δορυφορικών μεγα-αστερισμών. Η NASA προειδοποίησε ότι οι δορυφόροι Starlink θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ικανότητά της να ανιχνεύει έναν αστεροειδή που θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στη Γη.
Σαν αποτέλεσμα, η SpaceX ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει νέα μέτρα που θα κάνουν τους δορυφόρους της αόρατους με γυμνό μάτι.
Η SpaceX έχει πάνω από 2.000 δορυφόρους Starlink σε τροχιά και περισσότερους από 500.000 ενεργούς συνδρομητές. Όπως αναφέρθηκε, η εταιρεία συνεχίζει να στέλνει δορυφόρους σε τροχιά με περιοδικές εκτοξεύσεις που θέτουν έως και 53 δορυφόρους σε τροχιά κάθε φορά μέσω του πυραύλου Falcon 9.