Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

19 September 2022 06:52

Νέα περιβαλλοντική στρατηγική από τη Samsung

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε τη νέα της περιβαλλοντική στρατηγική, μια ολοκληρωμένη προσπάθεια για να ενταχθεί στις παγκόσμιες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Στο επίκεντρο της νέας δέσμευσης είναι η επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (Scope 1 & Scope 2) για όλες τις δραστηριότητες του τμήματος Device eXperience (Mobile eXperience, Visual Display, Digital Appliances, Networks και Health & Medical Equipment) έως το 2030 και για όλες τις παγκόσμιες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος Device Solutions (Memory, System LSI και Foundry), έως το 2050.

Η Samsung Electronics έχει επίσης ενταχθεί στο RE100, μια παγκόσμια πρωτοβουλία αφιερωμένη στην επιδίωξη 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτής της δέσμευσης, η εταιρεία σχεδιάζει να καλύψει τις ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας όλων των διεθνών αγορών όπου δραστηριοποιείται, εκτός της Κορέας, με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εντός πέντε ετών.

Η περιβαλλοντική δέσμευση της Samsung Electronics περιλαμβάνει επίσης μια προσπάθεια για την ενίσχυση της κυκλικότητας των πόρων σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του προϊόντος, από την προμήθεια πρώτων υλών έως την ανακύκλωση και την καταστροφή. Το σχέδιο περιγράφει επίσης λεπτομερώς τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες για τη μείωση των εκπομπών από αέρια διεργασιών, καθώς και για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στα καταναλωτικά προϊόντα. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να διερευνήσει τεχνολογίες δέσμευσης και αξιοποίησης του άνθρακα και να αντιμετωπίσει τα επιβλαβή αιωρούμενα σωματίδια.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για καινοτόμες προσεγγίσεις γύρω από την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, η Samsung Electronics θα επενδύσει πάνω από 7 τρισεκατομμύρια KRW στις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες της έως το 2030, μεταξύ άλλων για τη μείωση των αερίων της διαδικασίας, την εξοικονόμηση νερού, την επέκταση της συλλογής ηλεκτρονικών αποβλήτων και τη μείωση των ρύπων. Ο αριθμός των επενδύσεων δεν περιλαμβάνει το κόστος που σχετίζεται με την επέκταση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τεύχος 132

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ