Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

25 July 2022 06:49

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το VPN

Ο André Lameiras από την ομάδα της παγκόσμιας εταιρείας ψηφιακής ασφάλειας ESET μίλησε σχετικά με το VPN, τον «αόρατο μανδύα» που δυσκολεύει όσους προσπαθούν να παρακολουθήσουν προσωπικά δεδομένα, τοποθεσία, αναζητήσεις στο διαδίκτυο και πολλά άλλα

Το VPN λειτουργεί σαν ένα προστατευτικό φίλτρο, που κρυπτογραφεί όλα τα δεδομένα που ταξιδεύουν μέσα από αυτό και ενισχύεται έτσι το διαδικτυακό σας απόρρητο.

Πιο συγκεκριμένα, προστατεύει τις προσωπικές πληροφορίες, αποκρύπτει τις πληροφορίες περιήγησης, επιτρέπει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες που είναι αποκλεισμένες στη χώρα διαμονής του χρήστη, επιτρέπει την πρόσβαση σε περισσότερο περιεχόμενο στις streaming υπηρεσίες, βοηθάει στην εξοικονόμηση χρημάτων.

Ωστόσο, το VPN δεν είναι αρκετό για την προστασία του ιδιωτικού δικτύου, καθώς δεν υπάρχει μία και μοναδική λύση για την προστασία του απορρήτου και της ασφάλειας. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές εταιρείες που προσφέρουν VPN, και καθεμιά εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες.

Σε τι πρέπει να δίνεται προσοχή όσον αφορά στο VPN:

• Διαφορετικές υπηρεσίες προσφέρουν διακομιστές με διαφορετικές ταχύτητες.

• Διαφορετικές εταιρείες εδρεύουν σε διαφορετικές χώρες και τηρούν διαφορετικούς κανόνες και νόμους ανάλογα με τις απαιτήσεις προστασίας δεδομένων στις αντίστοιχες περιοχές δικαιοδοσίας τους.

• Ορισμένα VPN εστιάζουν στο απόρρητο των δεδομένων και άλλα σε πιο σύνθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

• Δεν είναι όλες οι υπηρεσίες VPN τόσο αξιόπιστες όσο φαίνονται.

• Τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα είναι παράνομα σε ορισμένες χώρες.

• Εάν χρησιμοποιείτε ένα VPN, ενώ είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η δραστηριότητα του λογαριασμού σας δεν παραμένει κρυφή από την εν λόγω πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

• Κανένα VPN δεν προσφέρει πλήρη αξιοπιστία, καθώς οι εταιρείες, οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου και ορισμένες κυβερνήσεις μπορεί να προσπαθήσουν να τα μπλοκάρουν.

Τεύχος 116

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ