Skip to main content
22 July 2022 06:49

Η στρατηγική Metaverse του Ντουμπάι για την προσέλκυση 1.000 επιχειρήσεων

Του Στάθη Ασπιώτη

40.000 εικονικές θέσεις εργασίας μέσω 1.000 επιχειρήσεων που θα προσελκύσει μέσα από τη Metaverse στρατηγική του, είναι ο στόχος του Ντουμπάι έως το 2030. Οι ηγέτες του Ντουμπάι θέλουν η πολυπληθέστερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να γίνει μια από τις 10 κορυφαίες οικονομίες Metaverse στον κόσμο.

Η Dubai Metaverse Strategy ξεκίνησε τη Δευτέρα και στοχεύει να προσελκύσει περισσότερες από 1.000 εταιρείες blockchain και metaverse στην πόλη, καθώς και να υποστηρίξει περισσότερες από 40.000 εικονικές θέσεις εργασίας έως το 2030.

«Αυτό θα τονώσει περαιτέρω την οικονομία του Ντουμπάι και θα υποστηρίξει το όραμα της κυβέρνησης των ΗΑΕ να αυξήσει τον αριθμό των εταιρειών blockchain κατά πέντε φορές από τον σημερινό αριθμό», ανέφερε η ανακοίνωση από το επίσημο πρακτορείο WAM των HAE.

Η Αυτού Υψηλότης Σεΐχης Χαμντάν μπιν Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, διάδοχος του Ντουμπάι και πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ντουμπάι, αποκάλυψε την Dubai Metaverse Strategy, η οποία σχεδιάστηκε σύμφωνα με τις οδηγίες της Αυτού Υψηλότητας Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, ηγεμόνα του Ντουμπάι.

Το Metaverse αναμένεται να οδηγήσει τις προσπάθειες των ΗΑΕ, ώστε να «παρέχουν καινοτόμες λύσεις, να επηρεάσουν θετικά τις ζωές των ανθρώπων και να μετατρέψουν την πόλη σε έναν από τους πιο έξυπνους κόμβους παγκοσμίως, που προσφέρει νέες οικονομικές ευκαιρίες», σύμφωνα με τον Omar bin Sultan Al Olama, Υπουργό Επικρατείας για την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Ψηφιακή Οικονομία και τις Εφαρμογές Τηλεργασίας και Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο του Dubai Future Foundation.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εικονική πραγματικότητα (VR) και η επαυξημένη πραγματικότητα (AR), που στηρίζουν το Metaverse, ευθύνονται επί του παρόντος για 6.700 θέσεις εργασίας στα ΗΑΕ, συνεισφέροντας περίπου $500 εκατ. στην οικονομία της χώρας.

Έκθεση της PwC από το 2020, ανέφερε ότι οι τεχνολογίες VR και AR θα μπορούσαν να προσθέσουν $4 δισ. στην οικονομία των ΗΑΕ έως το 2030.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι η πιο πρόσφατη επίσημη προσθήκη στο «μεγάλο παιχνίδι» του Metaverse.

Τον Ιούλιο, η κινεζική πόλη Σαγκάη παρουσίασε τη δική της στρατηγική για την οικοδόμηση οικονομίας Metaverse αξίας 350 δισ. γιουάν ($52 δισ.) μέχρι το τέλος του 2025.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ