Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

22 July 2022 06:48

Ισχυρότερες υποθαλάσσιες υποδομές για την Sparkle

Το Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό και η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Sparkle συνεργάζονται για βελτιωμένη προστασία των υποθαλάσσιων επικοινωνιακών υποδομών της. Οι υπογράφοντες ήταν ο Αρχηγός του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, Ναύαρχος Enrico Credendino, και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Sparkle, Elisabetta Romano, παρουσία του προέδρου της Sparkle, Alessandro Pansa.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας επισημοποιεί την προθυμία μιας στρατηγικής συνεργασίας για την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της Ιταλίας και προβλέπει την ανάληψη κοινών δραστηριοτήτων αναγνώρισης και παρακολούθησης των υποβρύχιων καλωδίων της Sparkle και των γειτονικών περιοχών. Το Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό θα παρέχει και χαρτογραφική υποστήριξη για τον βυθό και βοήθεια σε επείγουσες επιχειρησιακές καταστάσεις.

Η συμφωνία αποσκοπεί και στην ανάπτυξη ερευνητικών δραστηριοτήτων που θεωρούνται κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ του Ναυτικού και της Sparkle, με στόχο την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους και τη βελτίωση των υπηρεσιών τους. Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει τη σημαντικότητα προστασίας των υποθαλάσσιων υποδομών της Sparkle, που προσφέρει διασύνδεση σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ