Skip to main content
15 July 2022 06:48

H Lumen φέρνει το δικό της Edge network στην Ευρώπη

Του Στάθη Ασπιώτη

Η Lumen Technologies ανακοίνωσε τη διάθεση των εταιρικών λύσεων της Edge Computing στην Ευρώπη. Η εταιρεία ισχυρίζεται καθυστέρηση 5 ms για το 70% της επιχειρηματικής ζήτησης στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία. Η Lumen λέει ότι έχει σχέδια να επεκταθεί σε επιπλέον χώρες έως το τέλος του 2022.

Για να αναπτυχθεί στην Ευρώπη, η εταιρεία ενεργοποίησε επιπλέον 100G MPLS και IP συνδεσιμότητα δικτύου. Αύξησε επίσης την ισχύ και την ψύξη σε βασικές τοποθεσίες κέντρων δεδομένων στην Ευρώπη. Οι υπηρεσίες edge computing της Lumen περιλαμβάνουν:

• Tο Bare Metal, μια ειδική υπηρεσία φιλοξενίας hardware pay-as-you-go σχεδιασμένη για dedicated συστήματα και προστατευμένα περιβάλλοντα δεδομένων.

• To Network Storage, το οποίο υπόσχεται γρήγορη, επεκτάσιμη και ασφαλή αποθήκευση δικτύου, τόσο για επιχειρήσεις, όσο και για οργανισμούς του δημόσιου τομέα.

• To Private Cloud, το οποίο παρέχει προκατασκευασμένη υποδομή κατάλληλη για ιδιωτικές εφαρμογές cloud computing υψηλής απόδοσης.

• To Gateway, την πλατφόρμα Multi-Access Edge Compute (MEC) της Lumen που προορίζεται για χρήση on-premise.

Οι λύσεις edge computing της Lumen είναι δομημένες στη ραχοκοκαλιά του παγκόσμιου δικτύου οπτικών ινών της εταιρείας, το οποίο εικάζεται πως είναι ως ένα από τα πιο συνδεδεμένα και «deeply peered» δίκτυα στον κόσμο. Η Lumen λέει ότι λειτουργεί περίπου μισό εκατομμύριο μίλια οπτικών ινών, παρέχοντας υπηρεσίες σε περισσότερες από 190.000 τοποθεσίες κτιρίων και συνδέοντας 2.200 δημόσια και ιδιωτικά κέντρα δεδομένων τρίτων. Περίπου 42.000 μίλια από αυτά συνδέουν το δίκτυο της Lumen στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (AMEA). Εκεί, συνδέεται με περισσότερα από 2.500 on-net κτίρια και 540 κέντρα δεδομένων.

H Lumen είναι η πρώην CenturyLink. Η εταιρεία μετονομάστηκε και επανατοποθετήθηκε το 2020 ως μια παγκόσμια πλατφόρμα για την επιτάχυνση της καινοτομίας Industry 4.0, με στόχo «να προωθήσει την ανθρώπινη πρόοδο μέσω της τεχνολογίας».

Τεύχος 110

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ