Skip to main content
12 July 2022 06:48

Χωρίς διατλαντική μεταφορά δεδομένων δεν έχει Facebook και Instagram στην Ευρώπη

Η Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων επιμένει στη διακοπή αποστολής προσωπικών δεδομένων Ευρωπαίων χρηστών της Meta προς τις ΗΠΑ. Η Meta έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι μια τέτοια απόφαση θα κλείσει πολλές από τις υπηρεσίες της στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Instagram.

Το 2020 είχε εκδοθεί προσωρινή διαταγή που μπλόκαρε τη μεταφορά δεδομένων είχε συμφωνηθεί ένα προσωρινό πλαίσιο σχετικά με τη ροή δεδομένων εν αναμονή της τελικής απόφασης.

Ε.Ε. και ΗΠΑ βρίσκονται εν μέσω διαπραγμάτευσης ενός νέου κειμένου μεταφοράς δεδομένων που θα επιτρέψει σε εταιρείες, όπως τη Meta, να συνεχίσουν την αποστολή δεδομένων ανεξάρτητα από την ιρλανδική απόφαση.

Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον ήρθαν τον Μάρτιο σε μια προκαταρκτική συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο, αλλά οι διαπραγματεύσεις για τα «ψιλά γράμματα» έχουν σταματήσει και είναι απίθανο να επιτευχθεί τελική συμφωνία πριν από το τέλος του έτους.

Ένας εκπρόσωπος της ιρλανδικής DPC επιβεβαίωσε ότι το σχέδιο απόφασης είχε σταλεί σε άλλες ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές απορρήτου, οι οποίες έχουν τώρα ένα μήνα για να εκφράσουν την άποψή τους, αλλά δεν θα συζητήσουν λεπτομέρειες σχετικά με την απόφαση.

Τεύχος 107

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ