Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

11 July 2022 06:47

Siemens Xcelerator για επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού

Η Siemens ανακοίνωσε τη δημιουργία της Siemens Xcelerator, μιας ανοιχτής ψηφιακής επιχειρηματικής πλατφόρμας για επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και της δημιουργίας αξίας για πελάτες όλων των μεγεθών στη βιομηχανία, στον κλάδο των κτιρίων, των δικτύων και των μεταφορών. Η πλατφόρμα Siemens Xcelerator συγκροτείται από ένα επιμελημένο χαρτοφυλάκιο hardware, λογισμικού και ψηφιακών υπηρεσιών με δυνατότητα IoT από τη Siemens και πιστοποιημένους εξωτερικούς συνεργάτες, ένα αναπτυσσόμενο οικοσύστημα συνεργατών, καθώς και μια εξελισσόμενη αγορά που διευκολύνει την αλληλεπίδραση και τις συναλλαγές μεταξύ πελατών, συνεργατών και προγραμματιστών, κάνοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό ευκολότερο, ταχύτερο και κλιμακούμενο.

Η πρώτη σημαντική συνεργασία για την πλατφόρμα Xcelerator της Siemens είναι με την NVIDIA. Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους με στόχο να ενισχύσουν το βιομηχανικό metaverse και να αυξήσουν τη χρήση της τεχνολογίας ψηφιακών διδύμων που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, η οποία θα ενισχύσει περαιτέρω τον βιομηχανικό αυτοματισμό. Ως πρώτο βήμα σε αυτή τη συνεργασία, οι εταιρείες σχεδιάζουν να συνδέσουν τη Siemens Xcelerator, την ανοιχτή ψηφιακή επιχειρηματική πλατφόρμα, και το NVIDIA Omniverse, μια πλατφόρμα για τρισδιάστατο σχεδιασμό και συνεργασία. Αυτό θα επιτρέψει τη δημιουργία ενός βιομηχανικού metaverse με ψηφιακά μοντέλα της Siemens που βασίζονται στην επιστήμη της Φυσικής, σε πραγματικό χρόνο, με δυνατότητα AI από την NVIDIA, μέσω του οποίου οι εταιρείες θα μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη σιγουριά.

Η Siemens δεσμεύεται να ενώσει τις δυνάμεις της με επιχειρήσεις και να αναπτύξει ένα ισχυρό οικοσύστημα συνεργατών, βασιζόμενη σε υπάρχουσες στρατηγικές συνεργασίες, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών Accenture, Atos, AWS, Bentley, Microsoft και SAP. Η πρόθεση της εταιρείας είναι να επεκτείνει το οικοσύστημα συνεργασιών της με μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Τεύχος 106

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ