Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

18 October 2022 06:43

5 σοβαροί λόγοι για να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες MDR

Η NSS παρέχει τις υπηρεσίες MDR της Sophos

Όλοι οι τύποι επιχειρήσεων και οργανισμών σε όλους τους κλάδους χρησιμοποιούν υπηρεσίες MDR, από μικρές εταιρείες με περιορισμένους πόρους πληροφορικής έως μεγάλες επιχειρήσεις με εσωτερική ομάδα SOC. Υπάρχουν τρία κύρια μοντέλα απόκρισης MDR:

• Η ομάδα MDR διαχειρίζεται πλήρως την απόκριση σε απειλές για λογαριασμό του πελάτη.

• Η ομάδα MDR συνεργάζεται με την εσωτερική ομάδα, με την απόκριση στις απειλές να είναι συνδιαχειριζόμενη.

• Η ομάδα MDR ειδοποιεί την εσωτερική ομάδα και παρέχει καθοδήγηση για την αποκατάσταση.

Ενίσχυση της κυβερνοάμυνας: Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός παρόχου υπηρεσιών MDR έναντι των εσωτερικών προγραμμάτων επιχειρήσεων ασφαλείας είναι η αυξημένη προστασία από το ransomware και άλλες προηγμένες κυβερνοαπειλές.

Ένας πάροχος MDR θα αντιμετωπίσει πολύ μεγαλύτερο όγκο και ποικιλία επιθέσεων από οποιονδήποτε μεμονωμένο οργανισμό, παρέχοντας ένα επίπεδο τεχνογνωσίας που είναι σχεδόν αδύνατο να αναπαραχθεί εσωτερικά. Οι πάροχοι υπηρεσιών MDR έχουν επίσης πολύ μεγαλύτερη ευχέρεια στη χρήση εργαλείων κυνηγιού απειλών (threat hunting), επιτρέποντάς τους να αποκρίνονται ταχύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Απελευθέρωση του τμήματος IT από πρόσθετα βάρη: Παραδόξως, το μεγαλύτερο όφελος που αναφέρουν οι ομάδες IT από την υιοθέτηση του Sophos MDR είναι ότι τις απελευθερώνει για να προσφέρουν υποστήριξη σε άλλες πρωτοβουλίες της επιχείρησης.

Το κυνήγι απειλών είναι μία χρονοβόρα και απρόβλεπτη εργασία που συχνά εμποδίζει τις ομάδες IT να επικεντρωθούν σε πιο στρατηγικά project και πρωτοβουλίες. Οι οργανισμοί που χρησιμοποιούν το Sophos MDR αναφέρουν σημαντικά κέρδη αποδοτικότητας IT από τη χρήση της υπηρεσίας της Sophos, κάτι που στη συνέχεια τους επιτρέπει να υποστηρίζουν καλύτερα τους στόχους του οργανισμού τους.

Απόκτηση ηρεμίας 24/7: Με κακόβουλους παράγοντες και κυβερνοεγκληματικές ομάδες να βρίσκονται παντού στον κόσμο, ενδέχεται να βρεθείτε αντιμέτωποι με κάποια επίθεση ανά πάσα στιγμή. Παρέχοντας κάλυψη 24/7, οι υπηρεσίες MDR παρέχουν σιγουριά και ηρεμία, κάτι αναμφισβήτητα σημαντικό στο σημερινό απειλητικό περιβάλλον στον κυβερνοχώρο.

Για τις ομάδες IT το παραπάνω σημαίνει, στην κυριολεξία, ότι έχουν τη δυνατότητα να κοιμούνται ήσυχες τη νύχτα. Πλέον, μπορούν να χαλαρώσουν γνωρίζοντας ότι πλέον την ευθύνη αναλαμβάνει ο πάροχος της υπηρεσίας MDR.

Προσθέστε τεχνογνωσία, όχι προσωπικό: Το κυνήγι απειλών είναι μια εξαιρετικά περίπλοκη επιχείρηση. Τα άτομα σε αυτόν τον χώρο πρέπει να διαθέτουν ένα συγκεκριμένο και εξειδικευμένο σύνολο δεξιοτήτων, γεγονός που καθιστά τη στρατολόγηση τεχνογνωσίας στον τομέα του κυνηγιού απειλών μία αρκετά δύσκολη αποστολή για πολλούς οργανισμούς. Οι υπηρεσίες MDR παρέχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία αντί για εσάς.

Βελτιώστε την απόδοση της επένδυσής σας στην κυβερνοασφάλεια: Οι υπηρεσίες MDR παρέχουν έναν οικονομικά αποδοτικό τρόπο για να προστατεύσετε τον οργανισμό σας και να επεκτείνετε περαιτέρω τον προϋπολογισμό σας για την κυβερνοασφάλεια. Επιπλέον, αυξάνοντας την προστασία σας, οι υπηρεσίες MDR μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο μίας δαπανηρής παραβίασης δεδομένων και παρέχουν μία ασπίδα προστασίας ενάντια στις οικονομικές επιπτώσεις στην περίπτωση που βρεθείτε αντιμέτωποι με ένα σημαντικό συμβάν ή περιστατικό.

Αν χρησιμοποιείτε έναν πάροχο MDR που προσφέρει επίσης λύσεις endpoint και άλλες λύσεις κυβερνοασφάλειας, μπορείτε να απολαμβάνετε σημαντικά πλεονεκτήματα και οφέλη TCO από τη συνεργασία σας με έναν πάροχο, καθώς και από την απλοποίηση και τον εξορθολογισμό του συνολικού έργου διαχείρισης. Επιπλέον, επιλέγοντας έναν προμηθευτή που σάς δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσετε τις υπάρχουσες επενδύσεις σας, μπορείτε να αυξήσετε την απόδοση τους (ROI) χωρίς πρόσθετες δαπάνες.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ