Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

19 July 2024 06:52

25 χρόνια επιτυχίας στην υβριδική τεχνολογία για την Honda

Η Honda γιορτάζει μία επιτυχημένη πορεία 25 ετών στην υβριδική τεχνολογία με το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Prelude Concept και την ανακοίνωση της επιστροφής του στη Γηραιά Ήπειρο, εν όψει της παρουσίασής του στο κοινό στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, που διεξήχθη από τις 11 έως και τις 14 Ιουλίου 2024.

Μετά την αποκάλυψη του πρωτότυπου μοντέλου στο Japan Mobility Show πέρυσι, το Prelude παρουσιάζει την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στη συναρπαστική οδηγική απόλαυση και την εξαιρετική αποδοτικότητα, ενσαρκώνοντας τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της Honda στην ηλεκτροκίνηση μέσα από ένα κομψό και δυναμικό πακέτο.

Το πρώτο Prelude έκανε το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του πριν από 45 χρόνια, αποτελώντας έως και το 2001 μία συναρπαστική τεχνολογική πρόταση υψηλής απόδοσης για τη Honda και στις πέντε γενιές του. Το νέο μοντέλο τιμά το διάσημο όνομά του, προσφέροντας έναν ακαταμάχητο συνδυασμό στυλ και ποιότητας μαζί με ένα υβριδικό σύστημα κίνησης.

Φέτος, η Honda γιορτάζει 25 χρόνια πρωτοποριακής τεχνογνωσίας στα υβριδικά αυτοκίνητα, από την έλευση του επαναστατικού κουπέ Insight που αποτέλεσε το πρώτο υβριδικό μοντέλο μαζικής παραγωγής στην Ευρώπη το 1999. Έκτοτε, η μάρκα συνδυάζει βενζινοκινητήρα με ηλεκτροκινητήρα με μια σειρά μοντέλων που έχουν βοηθήσει τους οδηγούς να πραγματοποιήσουν την πιο ομαλή, βολική και οικονομικά αποδοτική μετάβαση σε ένα ηλεκτροκίνητο μέλλον.

Μετά την άφιξη του Insight, η Honda παρουσίασε το 2003 το Civic IMA, το οποίο συνδύαζε ένα κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT) με 4κύλινδρο κινητήρα i-VTEC 1,3 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα 20 ίππων για αυξημένη αποδοτικότητα καυσίμου. Επτά χρόνια αργότερα, παρουσιάστηκε το CR-Z, το οποίο συνδύαζε το μοναδικό, παράλληλο υβριδικό σύστημα IMA της Honda με έναν κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, επιτυγχάνοντας την ιδανική ισορροπία μεταξύ συναρπαστικής, δυναμικής οδήγησης και οικονομίας καυσίμου.

ΤΕΥΧΟΣ 552

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ