Skip to main content
22 July 2024 06:52

17 βραβεία για την Alpha Bank στα Hellenic Responsible Business Awards

Η Alpha Bank κέρδισε τις εντυπώσεις στα Hellenic Responsible Business Awards 2024. Η 35μελής επιτροπή αξιολόγησης, αποτελούμενη από ακαδημαϊκούς, εκπροσώπους φορέων, ιδρυμάτων και κοινωνικών εταίρων, απένειμε στην τράπεζα τις περισσότερες διακρίσεις που έχει λάβει ένας οργανισμός στην ιστορία του θεσμού, κατακτώντας 17 βραβεία, μεταξύ των οποίων τις κορυφαίες διακρίσεις «CSR Corporate Brand της χρονιάς» και «ESG & SDGs». Συγκεκριμένα:

• Πέντε χρυσά βραβεία, για το πρόγραμμα χρηματοοικονομικού εγγραμματισμού «IQonomy» που βραβεύθηκε στις κατηγορίες «Συνεργασία Επιχείρησης & ΜΚΟ», «Ποιοτική Εκπαίδευση», «Ισότητα των Φύλων», «Μηδενική Φτώχεια» και «Συνεργασία για τους Στόχους».

• Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Πρόγραμμα Εθελοντισμού» για το πρόγραμμα «MAZI».

• Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Υπεύθυνο Προϊόν / Affinity Marketing / Cause-Related Marketing» για την εφαρμογή myAlpha Vibe, το ψηφιακό χαρτζιλίκι που έχει κερδίσει τόσο τους γονείς όσο και τους έφηβους.

• Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «CSR Apps» για τη συνεργασία με την mobile εφαρμογή DoGood People.

• Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Λιγότερες Ανισότητες» για το πρόγραμμα «Πολιτισμός για όλους», μέσω του οποίου, σε συνεργασία με κορυφαίους πολιτιστικούς οργανισμούς της χώρας, όπως το Εθνικό Θέατρο, την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, υποστηρίζεται η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στα πολιτιστικά δρώμενα.

• Δύο ασημένια βραβεία στις κατηγορίες «Βραχυπρόθεσμη Επένδυση (Τοπικής / Περιφερειακής ή Εθνικής Εμβέλειας)» και «Ανταπόκριση σε Έκτακτη Ανάγκη» για την άμεση ανταπόκριση, αλλά και για το έργο δεντροφύτευσης και αισθητικής ανάπλασης στη Ρόδο, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

• Ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Λιγότερες Ανισότητες» για την επετειακή έκθεση της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank «Η Άλλη Όψη του Νομίσματος», την πρώτη έκθεση που σχεδιάστηκε με συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία και άλλες ευάλωτες ομάδες.

• Ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Διαφορετικότητα, Ένταξη, Ίσες Ευκαιρίες» για τη δράση εθελοντισμού – job shadowing με το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ».

• Ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Εφοδιαστική Αλυσίδα» για τις βέλτιστες πρακτικές που υιοθετεί η Διεύθυνση Central Procurement Management and Outsourcing.

• Ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Καλή Υγεία & Ευημερία» για τη δράση εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών στη σχολική κοινότητα της Λαμίας, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών «Kids Save Lives – Τα παιδιά Σώζουν Ζωές».

ΤΕΥΧΟΣ 553

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ