Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

24 February 2022 07:45

Ψηφιοποιείται το Μετοχικό Ταμείο Στρατού

Του Χάρη Ματθαίου

Κατόπιν της πλειοδότησής της σε διαγωνισμό, που συμμετείχε με την ένωση των εταιρειών «Q&R – Master» και είχε ως αποτέλεσμα την υπογραφή σύμβασης με την Κοινωνία της Πληροφορίας για την ανάληψη του σχετικού έργου, η ένωση των εταιρειών «Uni Systems – Profile» ξεκίνησε την υλοποίησή του, που προβλέπει «ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών, ψηφιοποίηση αρχείου και ενοποιημένες υπηρεσίες διαλειτουργικότητας Μετοχικού Ταμείου Στρατού».

Το συνολικό έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ), την ανάπτυξη διαδικτυακής πύλης (Web Portal) για παροχή υπηρεσιών σε μετόχους και μερισματούχους, καθώς και τη σάρωση του υπάρχοντος χάρτινου αρχείου για ψηφιοποίησή του σε ηλεκτρονική μορφή. Χρησιμοποιώντας την υποδομή του Ενιαίου Κυβερνητικού Νέφους (G-Cloud) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, το ΟΠΣ και η διαδικτυακή πύλη θα λειτουργούν σε ένα κοινό δίκτυο εργασίας, ώστε να παρέχουν άμεση πρόσβαση σε όλους τους επιμέρους φορείς που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο και είναι οι εξής:

  • Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ).
  • Ειδικός Κλάδος Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Στρατού (ΕΚΟΕΜΣ).
  • Ειδικός Λογαριασμός Αλληλοβοηθείας Στρατού (ΕΛΟΑΣ).
  • Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΤΑΥΜΤΣ).

Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει πιο απλός ο υπολογισμός και ο λογιστικός έλεγχος των χορηγούμενων μερισμάτων και παροχών, η παρακολούθηση της περιουσίας του ΜΤΣ, καθώς και η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας που εκσυγχρονίζει τη λειτουργία του ΜΤΣ, το οποίο αφορά σε έναν τεράστιο αριθμό μετόχων και μερισματούχων όχι μόνο του Στρατού, αλλά και της ελληνικής Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, το ΜΤΣ εξυπηρετεί περισσότερους από 142.000 δικαιούχους που αποτελούνται από στρατιωτικούς, αστυνομικούς και τα μέλη των οικογενειών τους.

Τεύχος 18

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ