Skip to main content
19 July 2022 06:43

Ψηφιακό σχολείο στον Κορυδαλλό με την υποστήριξη της HP

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου Ανοιχτού Ψηφιακού Σχολείου για Όλους στον Κορυδαλλό, από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κο Κυριάκο Πιερρακάκη.

Με τη λειτουργία του διασφαλίζεται η δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής όλων στη νέα ψηφιακή εποχή, παρέχοντας δωρεάν μαθήματα δεξιοτήτων πληροφορικής, τα οποία διευκολύνουν την καθημερινότητά και παράλληλα συνιστούν εφόδια για την επαγγελματική εξέλιξη και την κοινωνική κινητικότητα.

Ο Δήμαρχος, κος Νίκος Χουρσαλάς δήλωσε: «Ο ψηφιακός κόσμος δεν είναι το μέλλον, όπως συνηθίζαμε να λέμε παλιότερα. Είναι το παρόν και στον Δήμο Κορυδαλλού εργαζόμαστε εντατικά για να είναι αυτός ο κόσμος προσβάσιμος σε όλες και όλους. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για τη λειτουργία του πρώτου στη χώρα “Ανοικτού Ψηφιακού Σχολείου για Όλους” στην πόλη μας, τον Κορυδαλλό. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κο Κυριάκο Πιερρακάκη, για την αμέριστη στήριξη στην υλοποίηση των ψηφιακών αλμάτων που επιχειρούμε και φυσικά την εταιρεία HP που με την ευγενική χορηγία της κάλυψε συνολικά το κόστος της επένδυσης».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Υπουργός, κος Κυριάκος Πιερρακάκης: «Η τεχνολογία αφορά όλους τους ανθρώπους και αυτό είναι κάτι που πρέπει να είναι στο επίκεντρο. Σήμερα με τα εγκαίνια του “Ανοιχτού Ψηφιακού Σχολείου για Όλους” κάνουμε την αρχή για την ισότιμη εκπαίδευση όλων. Συγχαρητήρια στον Δήμο Κορυδαλλού για το έργο τους».

Η ΗΡ δώρισε όλο τον εξοπλισμό του σχολείου (10 υπολογιστές και 1 εκτυπωτή) και διακόσμησε τους τοίχους με ταπετσαρίες, οι οποίες δημιουργήθηκαν από τελευταίας τεχνολογίας 3D Printers.

Ο Managing Director της HP, κος Νίκος Χρηστάκης τόνισε: «Είναι μεγάλη μας χαρά να συμβάλουμε στη δημιουργία τέτοιων κέντρων. Για εμάς η εκπαίδευση θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά ανθρώπινα δικαιώματα, με την τεχνολογία να συμβάλλει ουσιαστικά στην προώθηση και ανάπτυξή της. Επενδύουμε συνεχώς στις κοινότητες που δραστηριοποιούμαστε για να έχουν όλοι πρόσβαση σε ποιοτική μάθηση, στην προώθηση της εισαγωγής στην επαγγελματική ζωή και στις οικονομικές ευκαιρίες, για να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί στη σημερινή αγορά».

Τεύχος 112

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ