Skip to main content
12 July 2024 06:43

Ψηφιακή καταγραφή κτιρίων μετά από φυσικές καταστροφές

Τη νέα ψηφιακή εφαρμογή Digispect για την ψηφιοποίηση της διαδικασίας αυτοψιών και καταγραφής των κτιρίων που πλήττονται από μία φυσική καταστροφή, ανακοίνωσαν στις 10 Ιουλίου, στο πλαίσιο συνάντησης στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κος Δημήτρης Παπαστεργίου, και ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κος Χρήστος Τριαντόπουλος, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, κου Πέτρου Καμπούρη.

Με την εφαρμογή Digispect, οι αρμόδιοι μηχανικοί θα πραγματοποιούν πλέον τις αυτοψίες μετά από φυσική καταστροφή ταχύτερα, με ασφάλεια, με διαφάνεια και χωρίς περιττή γραφειοκρατία. Επιπλέον, θα διεκπεραιώνουν μεγαλύτερο αριθμό αυτοψιών σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Με τρόπο απλό και φιλικό θα εισάγουν τα δελτία ταχείας αυτοψίας, επανελέγχου, απογραφικά, εκθέσεις αυτοψίας και τα πρωτόκολλα αυτοψίας επικινδύνως ετοιμόρροπου κτιρίου. Επίσης, θα επισυνάπτουν φωτογραφίες και θα υπογράφουν τα δελτία.

Η εφαρμογή θα είναι εγκατεστημένη σε tablets και η είσοδος των αρμόδιων μηχανικών θα πραγματοποιείται με κωδικούς Δημόσιας Διοίκησης, παρέχοντας πρόσβαση μόνο στους εξουσιοδοτημένους χρήστες. Με την ολοκλήρωση της υποβολής, ο ενδιαφερόμενος πολίτης θα λαμβάνει e-mail ή SMS με το αντίγραφο του δελτίου. Πιο συγκεκριμένα, μέσω της εφαρμογής επιτυγχάνεται:

• Ο γεωγραφικός εντοπισμός των πληγέντων κτιρίων.

• Η άμεση και ακριβής ενημέρωση των δικαιούχων για τα αποτελέσματα των ελέγχων.

• Η αποθήκευση σε πραγματικό χρόνο των δεδομένων με ασφάλεια και πιστότητα.

• Η αποτύπωση σε γεωγραφικό σύστημα πληροφοριών του έργου των αυτοψιών.

• Η επιτάχυνση του έργου των διασταυρώσεων για να προχωρήσουν οι ενισχύσεις.

ΤΕΥΧΟΣ 547

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ