Skip to main content
11 November 2022 07:46

Ψηφιακή εφαρμογή για όλες τις σχολικές δράσεις και εκδηλώσεις των Τρικάλων

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων προχωρά τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, δημιουργώντας την ψηφιακή πλατφόρμα Ημερολόγιο Εκδηλώσεων Σχολείων, με σκοπό όλες οι σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να μπορούν να καταχωρίζουν τις δράσεις και τις εκδηλώσεις τους εύκολα και γρήγορα. Κάθε σχολική μονάδα μπορεί με τους κωδικούς του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου να καταχωρίσει τη δράση ή την εκδήλωσή της, αναρτώντας τίτλο, σύντομη περίληψη, κοινό στο οποίο απευθύνεται, σχετική φωτογραφία και συνημμένο δελτίο τύπου ή ανακοίνωση.

Έπειτα από την ανάρτηση κάθε εκδήλωσης, μέσω της μεθόδου του mapping, αυτή καταγράφεται οπτικά και σε ειδικό χάρτη (Google Maps). Έτσι, ανά πάσα στιγμή, η εφαρμογή αυτή μπορεί να αποτελέσει πηγή πληροφόρησης για εκδηλώσεις και δράσεις που γίνονται στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, Δρ Αλέξανδρος Γ. Καπανιάρης, ειδικότητας Πληροφορικής δήλωσε σχετικά: «Με τη συνεργασία του τμήματος Πληροφορικής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, με επικεφαλής τον κο Δημητρίου Κωνσταντίνο, κάνουμε πράξη τις απαιτήσεις των καιρών για ψηφιακό μετασχηματισμό και στην εκπαίδευση με μια πλατφόρμα, όπου εκπαιδευτικοί, σχολεία, γονείς και πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα με εύκολο τρόπο να πληροφορούνται όλες τις δράσεις και τις εκδηλώσεις των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων. Η δράση αυτή εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων. Σε επόμενο διάστημα θα σας ενημερώσουμε για τις υπόλοιπες δράσεις που έχουν στόχο να μειώσουν τις γραφειοκρατία στα σχολεία και στα γραφεία της Διεύθυνσης κατά 40-50%, καθώς επίσης και να απλουστεύσουμε διαδικασίες».

Τεύχος 170

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ