Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

23 June 2022 06:43

Χ. Μπρουμίδης: Η Vodafone μετασχηματίζεται με έμφαση στο non-connectivity

Σε αναζήτηση νέων δραστηριοτήτων για ανάπτυξη των εσόδων της βρίσκεται η Vodafone Ελλάδας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, κ Χάρη Μπρουμίδη, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε δημοσιογραφική ενημέρωση, που έλαβε χώρα την Τρίτη 21/6. Ο κ. Μπρουμίδης, που συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια στη Vodafone, μίλησε για την εξέλιξη της εταιρείας, αλλά και τους στόχους της. Η εταιρεία από τις υπηρεσίες connectivity και τις συναλλαγές μέσω φυσικών καταστημάτων κινείται προς το 30% των εσόδων της να προέρχεται όχι από το connectivity, αλλά από συναφή προϊόντα με αυτό, όπως είναι για παράδειγμα, το Vodafone TV και τα έργα πληροφορικής, ενώ ήδη το 30% των εσόδων της προέρχεται από ηλεκτρονικά κανάλια εμπορίας.
“Η Vodafone είναι μια εντελώς διαφορετική εταιρεία από ό,τι ήταν πριν από 5-6 χρόνια που εστίαζε σχεδόν αποκλειστικά στην κινητή τηλεφωνία”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπρουμίδης. “Με βάση την εξέλιξή της, η Vodafone σήμερα διαφέρει σημαντικά από το παραδοσιακό μοντέλο telecom operators”.

Μηδενική η επίδραση από τις αναβαθμίσεις ταχυτήτων του OTE – ρυθμιστική αργία από την ΕΕΤΤ
Καμία επίδραση δεν παρατηρείται μέχρι στιγμής από τις αναβαθμίσεις ταχυτήτων που έχει ξεκινήσει ο OTE, στις πωλήσεις σταθερής τηλεφωνίας και Internet της Vodafone. Ήδη η Vodafone έχει διπλασιάσει με αιτήματα των πελατών της την ταχύτητα 350.000 συνδέσεων τα τελευταία δύο χρόνια. Σε ό,τι αφορά τις δωρεάν αναβαθμίσεις, ο κ. Μπρομίδης είπε ότι στην περίπτωση αυτή υπήρξε ρυθμιστική αργία. Η Vodafone δεν θα ακολουθήσει το μοντέλο ανάπτυξης του 2011, το οποίο ακολουθεί ο ΟΤΕ και οδηγεί σε συμπίεση κόστους, κάτι που εμποδίζει τη συμμετοχή όλων. Η Vodafone επίσης κάνει αναβαθμίσεις στις ταχύτητες των συνδρομητών της. “Θα το κάνουμε με καλύτερο τρόπο” δήλωσε εμφατικά ο κ. Μπρουμίδης και έφερε ως παράδειγμά-οδηγό την δωρεάν διάθεση του Vodafone TV με κάθε σύνδεση (νέα ή αναβαθμισμένη) ταχύτητας 100Mbps.

Ο ανταγωνισμός με ΔΕΗ, Cosmote
“Η Vodafone δεν κάνει επενδυτικούς σχεδιασμούς βασισμένους σε υποθέσεις”, δήλωσε με έμφαση ο κ. Μπρουμίδης, όταν ρωτήθηκε για το αν θα ζητήσει η Vodafone μερίδιο από τις οπτικές ίνες του ΔΕΔΔΗΕ. Το επενδυτικό πλάνο της Vodafone ανέρχεται σε 600.000.000 για την ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών και 5G. Στόχος της εταιρείας είναι η ανάπτυξη του 5G στις τουριστικές περιοχές, ενώ ο επόμενος κύκλος χρηματοδότησης θα γίνει για την αναβάθμιση FTTC σε FTTH. To SA 5G θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια. Πηγή που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της, είπε στο Techmail ότι η Vodafone ήδη έχει κάνει προσφορά στον ΔΕΔΔΗΕ για την απόκτηση σχεδόν του μισού δικτύου οπτικών ινών.

Τεύχος 94

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ