Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

7 June 2022 09:01

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Πληροφορίες Φορολογικού Μητρώου διαδικτυακά σε 22 Δήμους

Της Βασιλικής Χονδροδήμου

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε την απόφαση διάθεσης της διαδικτυακής υπηρεσίας Πληροφορίες Φορολογικού Μητρώου σε 22 Δήμους μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Η απόφαση αυτή αφορά στους εξής Δήμους: Ζίτσας, Θεσσαλονίκης, Ιλίου, Κιλκίς, Κορινθίων, Πειραιά, Ρεθύμνης, Φύλης, Χανίων, Αμπελοκήπων Μενεμένης, Χάλκης, Βόλβης, Άργους Ορεστικού, Ιωαννιτών, Κατερίνης, Τεμπών, Μήλου, Δεσκάτης, Ραφήνας Πικερμίου, Καβάλας, Βελβεντού και Πρεσπών.

Οι φορείς έχουν την υποχρέωση λήψης και διαρκούς τήρησης των κατάλληλων και αναγκαίων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων ασφάλειας των λαμβανομένων πληροφοριών και, κατ’ ελάχιστον, την καταγραφή και παρακολούθηση των προσβάσεων, τη διασφάλιση ιχνηλασιμότητας και την προστασία των διακινούμενων δεδομένων από κάθε παραβίαση, καθώς και από σκόπιμη ή τυχαία απειλή. Οι φορείς και ειδικότερα οι χρήστες των πληροφοριακών συστημάτων έχουν την υποχρέωση χρήσης των λαμβανομένων πληροφοριών αποκλειστικά και μόνον για τον σκοπό που ορίζεται στην παρούσα.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να διαβάσετε ολόκληρη την απόφαση του Υπουργείου, πατήστε εδώ.

Τεύχος 81

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ