Skip to main content
27 August 2024 06:45

Υποστήριξη λειτουργίας των κέντρων λήψης βιομετρικών δεδομένων

Η Κοινωνία της Πληροφορίας διεξάγει ηλεκτρονικό, διεθνή, ανοικτό άνω των ορίων διαγωνισμό με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής για την επιλογή αναδόχου για το έργο με τίτλο Επέκταση του ΟΠΣ Μετανάστευσης για την υποστήριξη της λειτουργίας των κέντρων λήψης βιομετρικών δεδομένων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προγραμματίζει τη λειτουργία τεσσάρων κέντρων λήψης βιομετρικών δεδομένων, ως παροχή υπηρεσίας από εξωτερικό ανάδοχο με στόχο την ενίσχυση της δυνατότητας λήψης βιομετρικών στοιχείων από τους αιτούντες ΠΤΨ, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι εκκρεμείς αιτήσεις τους.

Για τη λειτουργία των κέντρων και δεδομένου ότι αυτά θα διεκπεραιώνουν αποκλειστικά και μόνο τη λήψη βιομετρικών στοιχείων θα απαιτηθεί να επεκταθεί η λειτουργικότητα του ΟΠΣ Μετανάστευσης, με την προσθήκη σε αυτό τριών βασικών λειτουργιών:

Λήψη βιομετρικών στοιχείων: Αφορά στην ανάπτυξη και λειτουργία ειδικής διακριτής λειτουργικότητας στο ΟΠΣ Μετανάστευσης.

Υλοποίηση λειτουργικότητας ηλεκτρονικού ραντεβού: Τόσο για τη διεκπεραίωση των διαδικασιών λήψης βιομετρικών στοιχείων, όσο και για την εκτέλεση των διαδικασιών επίδοσης του αυτοτελούς εγγράφου στους ΠΤΧ, απαιτείται η ανάπτυξη και η λειτουργία ειδικής διακριτής λειτουργικότητας δέσμευσης ηλεκτρονικού ραντεβού.

Λειτουργικότητα επιτελικής παρακολούθησης και εποπτείας των Κέντρων Λήψης Βιομετρικών Δεδομένων: Η λειτουργικότητα αυτή έχει στόχο την παρακολούθηση και εποπτεία της λειτουργίας των κέντρων λήψης βιομετρικών δεδομένων μέσω μιας σε πραγματικό χρόνο έκδοσης σχετικών αναζητήσεων και αναφορών σε μορφή Dashboard.

Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού πληροφορικής: Την προμήθεια και εγκατάσταση απαραίτητου εξοπλισμού πληροφορικής για την απρόσκοπτη λειτουργία των κέντρων λήψης βιομετρικών δεδομένων.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 1.200.000 ευρώ μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών είναι η Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 14:00. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr.

ΤΕΥΧΟΣ 563

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ