Skip to main content
10 September 2024 06:46

Το United Cloud αναδείχθηκε AI Solution of the Year

Η United Group απέσπασε μια πανευρωπαϊκή διάκριση, που επιβεβαιώνει τον ρόλο της ως μεγάλη δύναμη στην τεχνολογική καινοτομία της τεχνητής νοημοσύνης. Το καινοτόμο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης United Cloud, μέλος της United Group, αναδείχθηκε για το 2024 AI Solution of the Year στα Streaming Media European Innovation Awards. Την κορυφαία διάκριση απέσπασε η πλατφόρμα μηχανικής εκμάθησης Leon, που είναι ενσωματωμένη στην πλατφόρμα Gladiator του United Cloud κατά της πειρατείας. Η Leon αξιοποιεί την προηγμένη αρχιτεκτονική νευρωνικών δικτύων για την ανάλυση και τον αυτόματο εντοπισμό των πλατφορμών τηλεοπτικών καναλιών και των λογοτύπων τους, δημιουργώντας αναφορές για τις πειρατικές ροές. Η βραβευμένη τεχνολογία του United Cloud αναπτύσσεται στα δίκτυα διανομής περιεχομένου (CDN) οκτώ τηλεπικοινωνιακών παρόχων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καλύπτοντας όλες τις αγορές του United Group, με πληθυσμό 40 εκατομμυρίων.

Η Leon και το AI έχουν, επίσης, τροφοδοτήσει μια ακόμη καινοτομία της τηλεοπτικής πλατφόρμας του United Cloud, η οποία είναι προσανατολισμένη στον θεατή και λανσαρίστηκε σε όλες τις αγορές υπό το εμπορικό σήμα EON TV. Η λειτουργία Skip Intro βελτίωσε την εμπειρία παρακολούθησης τηλεοπτικών εκπομπών, επιτρέποντας στους συνδρομητές να παρακάμπτουν τις επαναλαμβανόμενες εισαγωγικές σκηνές, χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση.

Η Leon είναι μια ενοποιημένη πλατφόρμα για τη διαχείριση και την ασφαλή αποθήκευση τόσο των μοντέλων μηχανικής εκμάθησης του United Cloud, όσο και των εξωτερικών μοντέλων μηχανικής εκμάθησης. Προσθέτει νέα μοντέλα μηχανικής εκμάθησης ως υπηρεσίες και τα ενσωματώνει σε διάφορες πλατφόρμες, επιτρέποντας την απλή ανάπτυξη λύσεων βασισμένων στην τεχνητή νοημοσύνη.

Το United Cloud, εκτός από το πρώτο βραβείο, διακρίθηκε στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό και για ακόμη δύο λύσεις streaming, που αναδείχθηκαν μεταξύ των τριών κορυφαίων σε δύο επιπλέον κατηγορίες: Τα αθλητικά widgets της εταιρείας (SportsZone) αναγνωρίστηκαν ως επιλαχόντες στην κατηγορία Content Delivery & Distribution, ενώ το σύστημα απομακρυσμένης διαχείρισης για φορείς εκμετάλλευσης τηλεπικοινωνιών (Octopus) ήταν φιναλίστ στην κατηγορία Quality of Service / Quality of Experience Platform.

ΤΕΥΧΟΣ 573

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ