Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

11 September 2023 06:52

Το TikTok συνεργάζεται με το NCC Group 

Την συνεργασία του με το NCC Group, η οποία αφορά στην ασφάλεια δεδομένων των Ευρωπαίων χρηστών και το Project Clover, ανακοίνωσε πρόσφατα η TikTok. 

Όπως αναφέρει η εταιρεία, έχει εδώ καιρό δεσμευτεί να αποθηκεύει τοπικά τα δεδομένα Ευρωπαίων χρηστών της εφαρμογής από προεπιλογή, ιδρύοντας τρία νέα κέντρα δεδομένων στην Ευρώπη. Το πρώτο κέντρο δεδομένων στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας είναι πλέον λειτουργικό και η μεταφορά δεδομένων των Ευρωπαίων χρηστών στο κέντρο έχει ξεκινήσει. Τα άλλα δύο κέντρα δεδομένων στη Νορβηγία και την Ιρλανδία βρίσκονται υπό κατασκευή. 

Το NCC Group, μια ανεξάρτητη ευρωπαϊκή εταιρεία ασφάλειας, συνεργάζεται με το TikTok, ώστε να ελέγχει και να προστατεύει δεδομένα της εταιρείας, να παρακολουθεί τις ροές δεδομένων, να παρέχει ανεξάρτητη επαλήθευση και να αναφέρει τυχόν περιστατικά. 

Πιο συγκεκριμένα, ως ανεξάρτητος πάροχος ασφάλειας, το NCC Group θα παρακολουθεί τα δεδομένα που εισέρχονται και εξέρχονται από το ασφαλές περιβάλλον για να επικυρώσει ανεξάρτητα ότι μόνο εγκεκριμένοι υπάλληλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περιορισμένους τύπους δεδομένων. Το NCC Group θα πραγματοποιεί συνεχείς αξιολογήσεις ασφαλείας των νέων πυλών ασφαλείας που χτίζουμε γύρω από τα δεδομένα Ευρωπαίων χρηστών, την εφαρμογή TikTok, τα κέντρα δεδομένων μας και τις άλλες υποδομές του TikTok. 

Τεύχος 346

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ