Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

21 July 2022 06:45

Το Internet του μέλλοντος, σήμερα: Η οπτική ίνα φθάνει σε όλη τη χώρα

Ο Όμιλος ΟΤΕ αλλάζει τα δεδομένα, φέρνοντας στα 2/3 της χώρας το Internet του μέλλοντος, με τεχνολογία Fiber To The Home (FTTH). Η εταιρεία προχωράει στην άμεση υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου, που ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ, αναβαθμίζοντας τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές της χώρας και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την Κοινωνία των Gigabit.

Η κάλυψη της χώρας με FTTH από τον Όμιλο ΟΤΕ είναι ένα τεράστιο έργο με μεγάλη πολυπλοκότητα υλοποίησης και η μεγαλύτερη επένδυση σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα. Σήμερα, περισσότερα από 650.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα έχουν πρόσβαση σε 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (Fiber To The Home) μέσω του COSMOTE Fiber, του μεγαλύτερου στη χώρα δικτύου οπτικών ινών. Στόχος είναι το 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσα στο 2022 και τα 3 εκατομμύρια μέχρι το 2027. Για άμεσο έλεγχο διαθεσιμότητας FTTH στην περιοχή σας, μπορείτε να δείτε εδώ.

Τα υπερσύγχρονα δίκτυα οπτικών ινών αποτελούν προϋπόθεση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, της κοινωνίας και των επιχειρήσεων, με αναμφισβήτητη θετική επίδραση στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον. Οι δικτυακές υποδομές αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την άνθιση και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, αλλά και για την προσέλκυση επενδύσεων, που με τη σειρά τους θα συμβάλλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Τα δεδομένα αλλάζουν για σημαντικούς κλάδους όπως ο Τουρισμός, η Γεωργία, η Κτηνοτροφία και η Βιομηχανία, καθώς αξιοποιώντας τις γρήγορες ταχύτητες και την απόλυτη σταθερότητα των οπτικών ινών, οι επιχειρήσεις μπορούν να ανταγωνιστούν πλέον με ίσους όρους τη διεθνή αγορά.

Και η καθημερινότητα όμως θα αλλάξει ριζικά, καθώς με το FTTH η εκπαίδευση, οι υπηρεσίες υγείας και η ψυχαγωγία αναβαθμίζονται. Μέσω της υποδομής Fiber To The Home, για πρώτη φορά οι χρήστες έχουν 100% εγγυημένη ταχύτητα για να απολαμβάνουν downloading σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, online gaming χωρίς καθυστερήσεις και HD video χωρίς διακοπές, με όλες τις smart συσκευές τους ταυτόχρονα online.

Σε προνομιακή τιμή, οι εγγυημένες ταχύτητες 100 & 200Mbps

Όσοι ενδιαφέρονται για εγγυημένες υπερ-υψηλές ταχύτητες 100 & 200Mbps, μπορούν να τις αποκτήσουν σε ειδική, προνομιακή τιμή, με τα προγράμματα COSMOTE Fiber 100 & 200Mbps από €28,90 και €31,90 το μήνα, αντίστοιχα. Επιπλέον, για τις επιχειρήσεις, η COSMOTE διαθέτει τα προγράμματα COSMOTE Business Double Play Fiberspeed Basic & Full Pack από €39,90 το μήνα.

Οι τιμές διαμορφώνονται συνδυαστικά με την ειδική επιδότηση συνολικού ύψους €360 της δράσης Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η δράση υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), που επιδοτεί το πάγιο των προγραμμάτων COSMOTE Fiber με €13/μήνα, για διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με €48. Για τη διαθεσιμότητα της οπτικής ίνας και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δράση Superfast Broadband, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το site: www.sfbb.gr.

Σε εξέλιξη η δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων

Παράλληλα με το FTTH, ταχύτατα υλοποιείται και η πρωτοβουλία του Ομίλου ΟΤΕ για τη δωρεάν αναβάθμιση των ταχυτήτων του σταθερού ευρυζωνικού Internet για τους συνδρομητές COSMOTE, όπου αυτό είναι τεχνολογικά εφικτό. Περισσότεροι από 750.000 οικιακοί και εταιρικοί πελάτες, σε περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμη η οπτική ίνα μέχρι το σπίτι και την επιχείρηση, θα δουν τις ταχύτητες του σταθερού ευρυζωνικού Internet να αναβαθμίζονται δωρεάν στην αμέσως επόμενη εμπορικά διαθέσιμη ταχύτητα, μέσα στο 2022. Οι πελάτες δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης, θα ενημερωθούν μέσω του λογαριασμού σταθερής, μέσω της εφαρμογής My COSMOTE App και μέσω γραπτού μηνύματος (SMS).

Τεύχος 114

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ