Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

1 July 2022 06:45

Το Google Cloud πάει D.C.!

Του Στάθη Ασπιώτη

Η Google έχει δημιουργήσει ένα νέο ξεχωριστό τμήμα για να διπλασιάσει το έργο του Google Cloud στον δημόσιο τομέα των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών, πολιτειακών και ομοσπονδιακών κυβερνήσεων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Η Google Public Sector θα λειτουργεί ως θυγατρική της Google με δικό της διοικητικό συμβούλιο, σύμφωνα με τα κυβερνητικά τμήματα άλλων εταιρειών τεχνολογίας, σύμφωνα με δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Google Cloud, Thomas Kurian.

Ο Will Grannis, επικεφαλής τεχνολογίας του Google Cloud, θα ηγείται της Google Public Sector μέχρι να οριστεί μόνιμος Διευθύνων Σύμβουλος. Η Lynn Martin, αντιπρόεδρος του δημόσιου τομέα της Βόρειας Αμερικής στο Google Cloud, θα ηγηθεί των προσπαθειών του νέου τμήματος για προώθηση στην αγορά.

«Η Google Public Sector θα παρέχει μια πλήρη γκάμα επιχειρηματικών λειτουργιών και δυνατοτήτων, συμπεριλαμβανομένων εξειδικευμένων πωλήσεων, σχεδιασμού, επιτυχίας πελατών και υποστήριξης πελατών, προγραμμάτων καναλιών και συνεργατών, λειτουργιών συμμόρφωσης και ασφάλειας, έτσι ώστε οι πελάτες του δημόσιου τομέα των ΗΠΑ να μπορούν να αξιοποιήσουν όλα τα τεχνολογικά προϊόντα που προσφέρει το Google Cloud», είπε ο Kurian.

Αυτές οι δυνατότητες ήταν προηγουμένως υπό διαχείριση στο Google Cloud, στο έργο για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ που περιλαμβάνει συμβάσεις με την Πολεμική Αεροπορία, το Ναυτικό, τη Μονάδα Αμυντικής Καινοτομίας του Υπουργείου Άμυνας (DoD), το Υπουργείο Υποθέσεων Βετεράνων, το Υπουργείο Ενέργειας, κ.ά.

«Με την Google Public Sector, το σχέδιό μας είναι να συνεχίσουμε στον δρόμο για την επίτευξη των υψηλότερων δυνατών επιπέδων πιστοποιήσεων και απαιτήσεων της κυβέρνησης των ΗΠΑ», είπε ο Kurian. «Αυτό σημαίνει ότι το τμήμα θα έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται ευαίσθητα κυβερνητικά δεδομένα».

Σε επίπεδο ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αυτό θα περιλαμβάνει άδεια χειρισμού κυβερνητικών απορρήτων. Το Google Cloud διεκδικεί να κερδίσει μέρος της σύμβασης Joint Warfighting Cloud Capability, δυνητικό συμβόλαιο ύψους $9 δισ., που το Υπουργείο Εξωτερικών αναμένει να αναθέσει σε πολλαπλούς παρόχους cloud τον Δεκέμβριο. Οι ανησυχίες των εργαζομένων σχετικά με τη συνεργασία με τον στρατό οδήγησαν την Google να αποχωρήσει από τη διεκδίκηση της εν τέλει αποτυχημένης σύμβασης JEDI (Joint Enterprise Defense Infrastructure) πριν από την άφιξη του Kurian.

Τεύχος 100

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ