Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

5 July 2022 06:46

Το Google Cloud αποκτά νέες λειτουργίες ασφαλείας

Του Στάθη Ασπιώτη

Το Google Cloud αναβαθμίζεται με δύο νέες δυνατότητες ασφαλείας, με την εγγενή ενσωμάτωση του πλαισίου ταξινόμησης και απόκρισης σε απειλές MITER ATT&CK, όπως και την ενσωμάτωση προστασίας έναντι επιθέσεων DDoS.

Το Cloud Armor είναι το brand της Google για τις υπηρεσίες μείωσης επιθέσεων DDoS και για το web Firewall. Αντιγράφει πολλές από τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε παραδοσιακώς δομημένα συστήματα προστασίας DDoS, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού per client rate, των captcha που βοηθούν στην εξάλειψη των αιτημάτων bot και της μηχανικής μάθησης για την εξουδετέρωση επιθέσεων Level 7. Η προσθήκη MITER επιτρέπει στους χρήστες να αντιστοιχίσουν τα ενσωματωμένα στοιχεία ελέγχου ασφαλείας του Google Cloud στη ρουμπρίκα της MITER ATT&CK για την ταξινόμηση των απειλών και του σχεδιασμού απόκρισης, δίνοντας τους έτσι τη δυνατότητα να αυτοματοποιούν ορισμένους τύπους απόκρισης ασφαλείας.

Η Google γίνεται ανταγωνιστική

Σύμφωνα με ειδικούς, οι αναβαθμίσεις αυτές σημαίνουν ότι η Google φτάνει τους ανταγωνιστές της όσον αφορά στην ασφάλεια του Public Cloud της. Λειτουργίες προστασίας DDoS, όπως αυτές που υιοθέτησε η Google, είναι διαθέσιμες και χρησιμοποιούνται πολύ καιρό από παρόχους, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της Google, η οποία τις χρησιμοποιεί για την προστασία των δικών της υπολογιστικών πόρων.

Ο κύριος αναλυτής της Forrester Research, Lee Sustar, σχολίασε ότι οι προσθήκες αυτές δεν εξαλείφουν πλήρως την ανάγκη για πρόσθετα προϊόντα ασφαλείας για πολλούς χρήστες του Public Cloud της Google.

Τόσο ο Sustar όσο και ο Αντιπρόεδρος και αναλυτής της Gartner, Patrick Hevesi, τόνισαν ότι η ενσωμάτωση του MITER είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για το Google Cloud, δεδομένης της σημασίας του για την καθημερινή πρακτική ασφαλείας της σε μεγαλύτερους οργανισμούς.

Ο Hevesi εκτιμά ότι τα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας είναι απίθανο να προσελκύσουν πολλούς νέους πελάτες στο Google Cloud από μόνα τους, αλλά είναι πιθανόν να αποδειχθούν δημοφιλή για τους υπάρχοντες χρήστες, συμπεριλαμβανομένου του τομέα εκπαίδευσης και οποιουδήποτε οργανισμού χρησιμοποιεί το Google Workspace.

Τεύχος 102

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ