Skip to main content
3 March 2022 07:54

Το Gmail δεν προστατεύει τις επιχειρήσεις όσο χρειάζεται

Είναι πολύ σύνηθες οι πιο μικρές επιχειρήσεις τεχνολογίες να χρησιμοποιούν το Google Workspace. Το 92% των νεοσύστατων επιχειρήσεων, το 60% των μεσαίων επιχειρήσεων και συνολικά περισσότερες από 5 εκατομμύρια επιχειρήσεις χρησιμοποιούν Gmail, μια απίστευτα δημοφιλής υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών.

Όσον αφορά στο Gmail, στόχος μιας επίθεσης δεν είναι μόνο το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αλλά το Google Workspace συνολικά, συμπεριλαμβανομένων των Docs και των Slides. Χωρίς ασφάλεια πλήρους σουίτας, το Google Workspace κινδυνεύει.

Το θέμα προέκυψε πριν από μερικές εβδομάδες, όταν η Avanan, που αποκτήθηκε πρόσφατα από την Check Point Software, δημοσίευσε μια αναφορά επίθεσης σχετικά με την εκμετάλλευση σχολίων των Google Docs. Η επίθεση συμβαίνει με την προσθήκη ενός σχόλιου σε ένα Έγγραφο Google, το οποίο αποστέλλεται αυτόματα με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα εισερχόμενα του ατόμου που συνέθεσε το έγγραφο. Το μήνυμα προέρχεται από την Google, περιλαμβάνει το πλήρες σχόλιο μαζί με τους επιβλαβείς συνδέσμους και το κείμενο.

Παρά το γεγονός ότι η Google τα πάει καλύτερα από άλλες λύσεις ως προς την αποτροπή ηλεκτρονικών μηνυμάτων phising, τα ποσοστά που του Check Point Threat Miss Calculator εξακολουθούν να δείχνουν πολλές επιθέσεις.

Το webinar 5 Gmail Attacks That Your Security Can’t Stop δείχνει μερικές επιθέσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν κλοπή διαπιστευτηρίων και ransomware, που δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει η Google. Για να το παρακολουθήσετε, πατήστε εδώ.

Τεύχος 23

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ