Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

24 May 2022 06:48

Το EBAN Congress 2023 στην Αθήνα!

Το σημαντικότερο ετήσιο event για νεοφυείς επιχειρήσεις που αναζητούν επενδυτικά κεφάλαια

Την Τετάρτη, 19 Μαΐου, κατά τη διάρκεια του Ετήσιου Συνεδρίου του EBAN 2022, στο Cork της Ιρλανδίας, ανακοινώθηκε πως το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικών Αγγέλων του 2023 (EBAN Congress 2023), θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα, στις 24-26 Απριλίου 2023. Περισσότεροι από 500 επενδυτές από όλο τον κόσμο, αναμένονται για να συναντηθούν με ελληνικές Start-Up εταιρείες και να γνωρίσουν από κοντά, το ελληνικό οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Τη διοργάνωση διεκδίκησαν και ανέλαβαν η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και το Ελληνικό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (HeBAN). Το συνέδριο θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (EBAN).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, κος Γεώργιος Φιλιόπουλος, αναφέρθηκε στο αναπτυσσόμενο ελληνικό Start-Up οικοσύστημα και δήλωσε: «Η εκρηκτική άνοδος που σημείωσε το ελληνικό οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων την τελευταία δεκαετία, έχει στρέψει την προσοχή όλων στις δυνατότητες και τις προοπτικές που παρουσιάζει η Ελλάδα στον τομέα της τεχνολογίας. Η χρηματοδότηση προς τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις, υπερτριπλασιάστηκε το 2021 και η πρώτη ελληνική unicorn εταιρεία – η Vivawallet – προχώρησε σε συμφωνία με την JP Morgan στις αρχές της χρονιάς, κάτι που αναμένεται να γίνει και με άλλες εταιρείες στο άμεσο μέλλον. Παράλληλα, κορυφαίες πολυεθνικές – όπως η Microsoft, η Amazon, η NTT Data – επενδύουν στην Ελλάδα, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της και μετατρέποντάς τη σε κόμβο τεχνολογίας και καινοτομίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Σημαντικές προσωπικότητες από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο Athens EBAN Congress 2023. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Τεύχος 73

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ