Skip to main content
25 August 2023 06:50

Το Chrome απέναντι σε κακόβουλες επεκτάσεις

Της Αφροδίτης Μπαλίδου

Το κακόβουλο λογισμικό στις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που έχει πλήξει πολλούς χρήστες. Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Kaspersky διαπίστωσε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2022, 1,3 εκατομμύρια χρήστες επηρεάστηκαν από απειλές σε επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης. Οι επεκτάσεις αυτές συχνά περιέχουν κακόβουλο λογισμικό και το Google Chrome δεσμεύεται να βελτιώσει την ενημέρωση – πρόληψη του χρήστη σχετικά με την εγκατάσταση κακόβουλων επεκτάσεων.

Μόλις ένας χρήστης κάνει κλικ στην «Αναθεώρηση», θα μεταφέρεται στις επεκτάσεις του, όπου θα αναφέρεται ο λόγος που η επέκταση αφαιρέθηκε από το Chrome Web Store (επειδή είναι malware ή επειδή παραβιάζει άλλες πολιτικές). Έτσι, οι χρήστες θα μπορούν να απεγκαταστήσουν άμεσα την επικίνδυνη επέκταση.

Αυτή η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη στην έκδοση Chrome 117, η οποία δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη, αλλά μπορείτε να τη δοκιμάσετε και στο Chrome 116 ενεργοποιώντας την πειραματική λειτουργία “Extensions Module in Safety Check” του προγράμματος περιήγησης.

Τεύχος 335

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ