Skip to main content
12 January 2024 07:50

Το όραμα της Samsung για το AI

Η Samsung Electronics μοιράστηκε το όραμά της για τον τρόπο που η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI) θα επιτρέψει στους ανθρώπους να έχουν πιο άνετη και διαισθητική επαφή με τις Samsung συσκευές τους. Στη συνέντευξη Τύπου στην έκθεση CES 2024, η Samsung συνεργάστηκε με βασικούς εταίρους, για να περιγράψει την τεχνολογία πίσω από αυτό το όραμα και πώς τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες χρησιμοποιούν τις δυνατότητες AI για να κάνουν τη ζωή πιο εύκολη.

Ο κow Jong-Hee (JH) Han, Αντιπρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής του Τμήματος Device eXperience (DX) της Samsung, χαιρέτησε τη συνέντευξη Τύπου, περιγράφοντας πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα επιτρέψει στις συνδεδεμένες τεχνολογίες να βελτιώσουν την καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Η στρατηγική που περιέγραψε ο ίδιος και άλλοι συμμετέχοντες επικεντρώθηκε στον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να βελτιωθούν απλές, καθημερινές εμπειρίες. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Samsung παρουσίασε μια σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες που βοηθούν στην επίτευξη αυτών των στόχων.

Προϊόντα οπτικής προβολής με δυνατότητα AI και ψηφιακές συσκευές φέρνουν νέες εμπειρίες στο σπίτι: Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της CES, ο κος Jonathan Gabrio, Επικεφαλής του Κέντρου Συνδεδεμένης Εμπειρίας στη Samsung Electronics America, περιέγραψε τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία AI μεταμορφώνει τον τρόπο χρήσης των προϊόντων Visual Display και των Ψηφιακών Συσκευών. Για παράδειγμα, η Samsung Neo QLED 8K QN900D διαθέτει ενσωματωμένο επεξεργαστή AI, NQ8 AI Gen 3, εξοπλισμένο με 8 φορές μεγαλύτερο νευρωνικό δίκτυο AI και δύο φορές ταχύτερο NPU από τον προκάτοχό του. Χάρη στον επεξεργαστή NQ8 AI Gen3, η Samsung Neo QLED 8K αναβαθμίζει αυτόματα περιεχόμενο χαμηλής ανάλυσης για να παρέχει στους χρήστες εμπειρία θέασης ποιότητας έως και 8K, καθώς και ευκρινείς εικόνες που κινούνται γρήγορα μέσω του AI Motion Enhancer Pro.

Επίσης, η Samsung Neo QLED 8K διαθέτει Active Voice Amplifier Pro, το οποίο αναλύει τη φωνή και τον θόρυβο του περιβάλλοντος μέσω AI, για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία ακρόασης της τηλεόρασης των χρηστών, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν πληθώρα περιεχόμενων σαν να βρίσκονται σε κινηματογραφική αίθουσα. Επιπρόσθετα, η Samsung Neo QLED 8K διαθέτει το Tizen OS Home, το οποίο προσφέρει τις πιο πρόσφατες εφαρμογές, υπηρεσίες, εξατομικευμένο περιεχόμενο και προτάσεις υπηρεσιών, ώστε οι χρήστες να αναβαθμίσουν την εμπειρία ψυχαγωγίας τους.

Για τους χρήστες με διαφορετικές ανάγκες, η Samsung παρέχει καινοτόμες δυνατότητες προσβασιμότητας. Μια δυνατότητα νοηματικής γλώσσας στη Samsung Neo QLED μπορεί εύκολα να ελεγχθεί με χειρονομίες για άτομα με προβλήματα ακοής και μια λειτουργία Audio Subtitle μετατρέπει τους υπότιτλους κειμένου σε προφορικές λέξεις σε πραγματικό χρόνο για άτομα με περιορισμένη όραση.

Επιπλέον, η Samsung παρουσίασε τον νέο The Premiere 8K, έναν προβολέα που διαθέτει όχι μόνο οθόνη 150 ιντσών, αλλά και την πρώτη ασύρματη μετάδοση 8K της Samsung για προβολέα. Με τον The Premiere 8K, οι χρήστες θα μπορούν να απολαμβάνουν μια εμπειρία προβολής πλήρους κλίμακας, όπως αυτή του κινηματογράφου στην άνεση του σπιτιού τους.

Την παρουσίαση ακολούθησε το Music Frame, ένα ηχείο με προσαρμόσιμο κάλυμμα που ενσωματώνεται απρόσκοπτα στα σπίτια των χρηστών. Μέσω του Q-Symphony, το Music Frame συγχρονίζεται με τις τηλεοράσεις και τις μπάρες ήχου Samsung, φέρνοντας εμπλουτισμένα μπάσα και ήχο surround διπλών ενσωματωμένων woofer στο σπίτι με ελάχιστη προσπάθεια.

Τεύχος 425

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ