Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

25 June 2024 06:50

Το Πλαίσιο βρίσκεται στις 50 πιο βιώσιμες εταιρείες στην Ελλάδα

Με τις περιβαλλοντικές της πρωτοβουλίες, το διευρυμένο πρόγραμμα κοινωνικής συνεισφοράς και την ακέραια εταιρική της διακυβέρνηση, η εταιρεία Πλαίσιο βρίσκεται φέτος ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες στην Ελλάδα και ως μία από τις τέσσερις εταιρείες στο ελληνικό retail που ξεχωρίζουν για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους.

Πριν από λίγες ημέρες, ανακοινώθηκε για 7η συνεχή χρονιά από το QualityNet Foundation ο Δείκτης Βιώσιμης Ανάπτυξης «The ESG Index in Greece», σύμφωνα με τον οποίο καθορίζονται Οι 50 πιο βιώσιμες εταιρείες στην Ελλάδα 2024. Η ένταξη επιχειρήσεων στη λίστα αυτή αποτελεί την ανώτατη διάκριση βιώσιμης ανάπτυξης στην Ελλάδα και διαμορφώνεται με βάση την αξιολόγηση των επιδόσεων ενός οργανισμού στα ESG κριτήρια, καλύπτοντας την ολιστική προσέγγιση που έχει μια εταιρεία ως προς την αντιμετώπιση των θεμάτων της βιώσιμης ανάπτυξης και της υπεύθυνης λειτουργίας της. Η Πλαίσιο έχει δημιουργήσει σταθερές δομές και προγράμματα που αναφέρονται και στους τρεις πυλώνες του ESG, το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση.

Για το περιβάλλον, η Πλαίσιο υιοθετεί διαδικασίες βιώσιμης διαχείρισης και αναλαμβάνει δράσεις που περιορίζουν το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, ενώ παράλληλα συμβάλλει ενεργά στην καλλιέργεια μιας περισσότερο «πράσινης» συνείδησης στους ανθρώπους της και στους καταναλωτές. Τα τελευταία χρόνια, η Πλαίσιο έχει προχωρήσει σε μια σημαντική επένδυση, με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις εγκαταστάσεις της, που έχουν επιτρέψει να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας της πιο ενεργοβόρας της εγκατάστασης σχεδόν στο μισό. Ταυτόχρονα, προωθεί τις περισσότερο οικολογικές συσκευασίες στα προϊόντα της, σχεδιάζει την εισαγωγή της ηλεκτροκίνησης στις διανομές της, αλλά και στις μετακινήσεις των ανθρώπων της, που πραγματοποιούνται σήμερα με υβριδικά αυτοκίνητα, ενώ έχει δημιουργήσει και υλοποιεί ένα συνεκτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης των 1.600 εργαζομένων της για ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Η ανάγκη για κοινωνική προσφορά ξεκίνησε από την Πλαίσιο πριν από πολλά χρόνια και αναπτύσσει τη δράση της σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: την παροχή στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, τη στήριξη της κοινωνίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την ενεργή στήριξη της εκπαίδευσης με προαγωγή της τεχνολογίας και τη στήριξη της ρομποτικής, καθώς και του περιβάλλοντος.

ΤΕΥΧΟΣ 534

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ