Skip to main content
25 July 2024 06:43

Τηλεπικοινωνιακή διασύνδεση Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας

Η Grid Telecom και η Dawiyat Integrated πρόκειται να κατασκευάσουν ένα νέο καλωδιακό σύστημα οπτικών ινών που θα συνδέσει την Ελλάδα με τη Σαουδική Αραβία. Η σύναψη που υπογράφηκε, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη στρατηγική των δύο εταιρειών για την επέκταση των διεθνών τους δικτύων. Επιπλέον, θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη συνεργειών σε νέα πεδία επιχειρηματικής ανάπτυξης, όπως η δημιουργία Data Centers για παρόχους hyperscalers, που θα ενισχύσουν τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ διαφορετικών ηπείρων.

Ο νέος ψηφιακός διάδρομος που θα διασυνδέσει τη Σαουδική Αραβία με την Ελλάδα μέσω της Κρήτης, θα εκτείνεται δυτικά προς σημαντικούς προορισμούς στην Ευρώπη και ανατολικά σε ολόκληρη την Αραβική Χερσόνησο.

Ο Πρόεδρος της Grid Telecom, κος Κώστας Αγαθάκης, ανέφερε: «Αναζητούμε συνεχώς τρόπους να επεκτείνουμε στρατηγικά τις υπηρεσίες μας σε συνεργάτες και πελάτες. Στο πλαίσιο αυτό, η συνεργασία μας με την Dawiyat Integrated για την κατασκευή ενός νέου καλωδιακού συστήματος, θα υποστηρίξει την υλοποίηση ενός σημαντικού τηλεπικοινωνιακού διαδρόμου μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας και θα ενισχύσει τον στρατηγικό ρόλο της Κρήτης, ως περιφερειακού κόμβου υψηλής γεωπολιτικής αξίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια».

ΤΕΥΧΟΣ 556

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ