Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

13 July 2022 06:51

Τεχνητή Νοημοσύνη σε συνάρτηση με Παγκόσμια Ειρήνη

Ημερίδα AI & Peace: Ποια είναι τα δυνητικά οφέλη της Τεχνητής Νοημοσύνης για τις σύγχρονες κοινωνίες και ποιες οι απειλές, σε μια περίοδο αλλαγών και παγκόσμιας αστάθειας;

Το Ευρωπαϊκό Νομικό Παρατηρητήριο για τις Νέες Τεχνολογίες και η ομάδα της WeFor, συνδιοργανώνουν την εκδήλωση με θέμα AI & Peace, με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον χώρο της πολιτικής, της τεχνολογίας και της καινοτομίας και την υποστήριξη καινοτόμων θεσμικών φορέων και εταιρειών.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Ιουλίου, από τις 17:00 έως τις 20:00, στo Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει δύο θεματικές συζητήσεις σε κρίσιμους τομείς που συνδέονται με τις εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τις Γεωπολιτικές Αλλαγές της εποχής μας.

Η πρώτη θεματική ενότητα έχει τίτλο Τεχνητή Νοημοσύνη και Χάραξη Πολιτικής, με ομιλητές την κα Εύα Καϊλή, Αντιπρόεδρο του ΕΚ, τον κο Χρήστο Ταραντίλη, Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, και τον κο Γιάννη Μαστρογεωργίου, Ειδικό Γραμματέα Προοπτικής Διερεύνησης της Κυβέρνησης. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Παναγιώτης Δουδωνής, διδάκτορας Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Η δεύτερη θεματική ενότητα εστιάζει στη σχέση της Τεχνητής Νοημοσύνης με την Κοινωνική Καινοτομία και τον Κοινωνικό Αντίκτυπο. Ομιλητές θα είναι η κα Νίκη Ηλιάδη, στέλεχος του The Future Society και ο κος Στέφανος Βιτωράτος, συνιδρυτής της Homo Digitalis. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Βασίλης Κουτσούμπας, συνιδρυτής της WeFor.

Εισαγωγική Ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας, κος Χρίστος Δήμας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, πατώντας εδώ.

Τεύχος 108

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ