Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

6 July 2022 06:45

Τεράστια διαρροή δεδομένων από το NFT OpenSea marketplace

Του Στάθη Ασπιώτη

Ο γίγαντας NFT OpenSea προειδοποιεί για διαρροή δεδομένων που εξέθεσε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών και των συνδρομητών του. Σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε, το OpenSea αποκάλυψε ότι όποιος μοιράστηκε το email του με την εταιρεία στο παρελθόν, θα πρέπει να υποθέσει ότι επηρεάζεται.

Η παραβίαση προκλήθηκε από έναν υπάλληλο του Customer.io, τον email delivery provider για το OpenSea. Όπως περιγράφεται στην ειδοποίηση, ο υπάλληλος που δεν κατονομάζεται, προφανώς έκανε λάθος χρήση της πρόσβασής του για λήψη και μοιράστηκε τα email των χρηστών του OpenSea και συνδρομητών newsletter με έναν μη εξουσιοδοτημένο εξωτερικό συνεργάτη. Η OpenSea είπε ότι συνεργάζεται με το Customer.io για να διερευνήσει το περιστατικό και το έχει επίσης αναφέρει στις αρχές.

Με πρόσφατη αποτίμηση $13,3 δισ., το OpenSea είναι η μεγαλύτερη αγορά για διαπραγμάτευση NFT (Non Fungible Market). Αγορασμένα με χρήση κρυπτονομισμάτων, τα NFT είναι ψηφιακά στοιχεία που συνδέονται με blockchain για να καταγράφουν τις αλλαγές ιδιοκτησίας και άλλες λεπτομέρειες. Ο τελευταίος τύπος εμπορευμάτων στον σημερινό κόσμο του κυβερνοχώρου, τα NFT, είναι μοναδικά και εμπορεύσιμα και έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών συλλεκτών. Ωστόσο, ορισμένοι πιστεύουν ότι τα NFT είναι άκρως κερδοσκοπικά και ότι είναι απίθανο να αντέξουν ως μακροπρόθεσμη επένδυση.

Το OpenSea δεν αποκάλυψε πόσα άτομα ή διευθύνσεις email διέρρευσαν, αλλά θα μπορούσε να είναι κοντά στα 2 εκατομμύρια. Δεδομένα που έχει συλλέξει ο ιστότοπος crypto analytics, Dune Analytics, δείχνουν περισσότερους από 1,8 εκατομμύρια χρήστες να έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία αγορά στο OpenSea με χρήση του δικτύου Ethereum.

Τεύχος 103

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ