Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

22 February 2023 07:49

Τα οφέλη του 5G από την Vantage Towers

Τα οφέλη της ασύρματης συνδεσιμότητας σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και της ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών σε σημαντικούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, όπως ο τουρισμός, η βιομηχανία, η υγεία και το εμπόριο ανέδειξε η ημερίδα που διοργάνωσε η εταιρεία Vantage Towers Greece, δίνοντας παράλληλα έμφαση στη σημασία της κυβερνοασφάλειας.

Με τίτλο Connect Smart: Gain Customers – Increase Enterprise Values, η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κου Αθανάσιου Στάβερη και εκπροσώπων κορυφαίων εταιρειών.

Ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vantage Towers, κος Αθανάσιος Έξαρχος, υπογράμμισε πως τα τελευταία χρόνια η πανδημία του κορωνοϊου αποτέλεσε απλά το έναυσμα για να ακολουθήσει μια αλματώδης πρόοδος στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. «Το ευτυχές γεγονός είναι ότι η χώρα μας δεν έμεινε πίσω στην προσπάθεια αυτή» τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το ταξίδι η Vantage Towers Greece, ως ο πρώτος και μοναδικός ανεξάρτητος πάροχος παθητικών υποδομών στη χώρα.

Στη συνέχεια, η κα Σίλεια Κάνταρου, Business Development Manager της εταιρείας παρουσίασε τις λύσεις κάλυψης για κάθε ανάγκη, που προσφέρουν οι υποδομές της Vantage Towers. Η κα Κάνταρου στάθηκε στη σημασία ανάπτυξης των δικτύων του 5G για να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι τεχνολογίες του αύριο. Αναφέρθηκε στα νέα προϊόντα τής εταιρείας, όπως οι έξυπνοι ιστοί στις πόλεις, οι ιστοί φιλικοί προς το περιβάλλον και οι κινητές γεννήτριες για το δίκτυο, σημειώνοντας ότι η Vantage Towers αναζητά συνεχώς νέες θέσεις σε όλη τη χώρα για το ταχέως αναπτυσσόμενο δίκτυό της. «Στο πλαίσιο αυτό προσφέρουμε σημαντικό σταθερό εισόδημα, εγγυημένο για πολλά χρόνια, ευελιξία στη μορφή της οικονομικής συναλλαγής (δυνατότητα προκαταβολής μισθωμάτων), με ασφάλεια και σιγουριά λόγω της σχέσης με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παθητικών υποδομών στην Ευρώπη και υψηλού επιπέδου συνδεσιμότητας και δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσης κάλυψης σε συνδυασμό με υπηρεσίες εσωτερικής κάλυψης 4G/5G» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Κάνταρου.

Ειδικότερα, σχετικά με το θέμα της κυβερνοασφάλειας σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις ο κοςΧρήστος Στεφανέσκου, System Engineer της Fortinet τόνισε ότι έχει μεγαλώσει η επιφάνεια των επιθέσεων στον χώρο της φιλοξενίας, καθώς πολλά ξενοδοχεία είναι πλέον έξυπνα και επομένως πιο εκτεθειμένα.

Το Connect Smart Roadshow από τη Vantage Towers Greece συνεχίζεται με επόμενους σταθμούς τη Θεσσαλονίκη στις 2 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Porto Palace και την Πάτρα στις 15 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Achaia Beach.

Τεύχος 233

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ