Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

28 August 2024 06:56

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Lenovo για το Α’ τρίμηνο 2024

Η Lenovo Group Limited ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του Α’ τριμήνου για το οικονομικό έτος 2024/25, αναφέροντας βελτιώσεις κερδοφορίας σε όλες τις επιχειρησιακές μονάδες του Ομίλου, ενώ παράλληλα σημείωσε σημαντική πρόοδο στην αξιοποίηση των ευκαιριών που προκύπτουν από το υβριδικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης.

Τα έσοδα του Ομίλου αυξήθηκαν 20% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε 15,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 65% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε 315 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, βάσει των προτύπων χρηματοοικονομικής αναφοράς εκτός Χονγκ Κονγκ. Παράλληλα, το μείγμα εσόδων εκτός υπολογιστών αυξήθηκε κατά πέντε μονάδες από έτος σε έτος, φθάνοντας σε ιστορικό υψηλό που ανήλθε σε 47%. Τα αποτελέσματα του Ομίλου αντικατοπτρίζουν τη σαφή στρατηγική, την εστίαση στην καινοτομία και τη λειτουργική αριστεία, καθώς και τα πλεονεκτήματα που αποκομίζει ο Όμιλος από το να είναι μια επιχείρηση με παγκόσμια παρουσία.

Ο Όμιλος είναι μοναδικά τοποθετημένος και καλά προετοιμασμένος να ηγηθεί της εποχής του υβριδικού μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης, μέσω του πλήρους χαρτοφυλακίου του, που περιλαμβάνει συσκευές τεχνητής νοημοσύνης, όπως υπολογιστές, servers που υποστηρίζουν όλες τις κύριες αρχιτεκτονικές, καθώς και πολλαπλές λύσεις και υπηρεσίες AI native & AI embedded. Τα σχόλια των χρηστών για τους υπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης της Lenovo ήταν ενθαρρυντικά, με τους πρώτους υπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας να έχουν κυκλοφορήσει τον Μάιο και πολλούς άλλους να αναμένεται να ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της IFA και του Tech World, αργότερα φέτος. Η ηγεσία του Όμιλου είναι πεπεισμένη ότι η Lenovo θα έχει ηγετικό ρόλο και στο μερίδιο αγοράς στους υπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς, οι οποίοι συνολικά αναμένεται να είναι περισσότερο από το 50% του τοπίου των Η/Υ έως το 2027, καθώς και ότι θα πρωτοστατήσει στην εκμετάλλευση των τεράστιων ευκαιριών ανάπτυξης σε όλο το φάσμα της αγοράς της πληροφορικής.

Ο Όμιλος συνεχίζει τη δέσμευσή του στην καινοτομία, με τις δαπάνες Ε&Α να αυξάνονται κατά 6% από έτος σε έτος σε 476 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

ΤΕΥΧΟΣ 564

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ