Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

31 October 2022 06:44

Τα ΚΕΠ εξελίσσονται σε Υπηρεσίες Μίας Στάσης

Της Βασιλικής Χονδροδήμου

Ο Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ, μετατρέποντάς τα σε δομές μέσω των οποίων ο πολίτης θα μπορεί να ολοκληρώσει όλες τις συναλλαγές του με το Δημόσιο (one stop shop), αποτελεί έργο του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο προωθεί το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καλώντας τους δήμους της χώρας να υποβάλουν προτάσεις δράσεων στο πλαίσιο του έργου.

Συγκεκριμένα, θα χρηματοδοτηθούν 324 δήμοι της χώρας με το ποσό των περίπου 40 εκατ. ευρώ. Μέσα από τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, την ηλεκτρονική διεκπεραίωση υποθέσεων, τη χωροταξική διάρθρωση με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών καθώς και ομάδων ειδικών κατηγοριών – ηλικιωμένοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, πολίτες χωρίς ψηφιακές δεξιότητες – τα ΚΕΠ αποτελούν πια όχι μόνο πραγματικές υπηρεσίες μιας στάσης, αλλά και δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας του κράτους με τους πολίτες.

Οι τρεις δράσεις που χρηματοδοτούνται είναι οι:

• Προμήθεια Η/Υ, Εκτυπωτών και Tablets για τη χρήση της εφαρμογής gov.gr wallet, με συνολικό προϋπολογισμό 2,11 εκατ. ευρώ.

• Υλοποίηση Συστήματος διαχείρισης επισκεπτών & Προμήθεια tablets μέσω των οποίων θα διατίθεται εφαρμογή για την υπογραφή εγγράφων από τους εξυπηρετούμενους πολίτες, καθώς και εφαρμογή αξιολόγησης από αυτούς των παρεχόμενων υπηρεσιών, προϋπολογισμού 8,69 εκατ. ευρώ.

• Εργασίες ανακαίνισης των ΚΕΠ προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ.

Τεύχος 161

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ