Skip to main content
30 September 2022 06:53

Τα αποτελέσματα της έρευνας της WatchGuard Technologies

Η WatchGuard® Technologies ανακοίνωσε τα ευρήματα από την πιο πρόσφατη έκθεση ασφάλειας διαδικτύου, Internet Security Report, αναφέροντας λεπτομερώς τις σημαντικότερες τάσεις σε κακόβουλο λογισμικό και απειλές ασφάλειας δικτύου. Τα βασικά ευρήματα περιλαμβάνουν τη μείωση στις συνολικές ανιχνεύσεις κακόβουλου λογισμικού, μετά την αύξηση που παρατηρήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2021, την αύξηση των απειλών για το Chrome και το Microsoft Office, τη συνεχιζόμενη επανεμφάνιση του Emotet botnet και πολλά άλλα.

«Ενώ οι συνολικές επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού το 2ο τρίμηνο μειώθηκαν σε σχέση με τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών που παρατηρήθηκαν τα προηγούμενα τρίμηνα, πάνω από το 81% των ανιχνεύσεων προήλθαν μέσω κρυπτογραφημένων συνδέσεων TLS, συνεχίζοντας μια ανησυχητικά ανοδική τάση», δήλωσε ο Corey Nachreiner, Chief Security Officer της WatchGuard. «Αυτό θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει τους παράγοντες απειλών που αλλάζουν την τακτική τους για να βασίζονται σε πιο παραπλανητικό κακόβουλο λογισμικό».

Άλλα βασικά ευρήματα της έκθεσης ασφάλειας Διαδικτύου για το Q2 είναι:

• Οι ευπάθειες του Office συνεχίζουν να εξαπλώνονται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία κακόβουλου λογισμικού.

• Οι ανιχνεύσεις κακόβουλου λογισμικού τελικού σημείου ήταν συνολικά μειωμένες, όχι στον ίδιο βαθμό. Παρά τη μείωση κατά 20% των συνολικών ανιχνεύσεων κακόβουλου λογισμικού τελικού σημείου, τα κακόβουλα λογισμικά που εκμεταλλεύονται προγράμματα περιήγησης αυξήθηκαν αθροιστικά κατά 23%, με το Chrome να σημειώνει αύξηση 50%.

• Οι 10 κορυφαίες υπογραφές αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 75% των εντοπισμένων επιθέσεων δικτύου.

• Ενώ ο όγκος του Emonet έχει μειωθεί κατά 20% από το περασμένο τρίμηνο, το Emotet παραμένει μία από τις μεγαλύτερες απειλές ασφάλειας διαδικτύου.

Τεύχος 141

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ