Skip to main content
9 March 2022 07:48

Τα «έξυπνα» φανάρια λειτουργούν στην Ποσειδώνος

Η πιλοτική λειτουργία τους ξεκίνησε τον Ιούλιο

Τα έξυπνα φανάρια στη λεωφόρο Ποσειδώνος που «φωτογραφίζουν» την πινακίδα κυκλοφορίας του παραβάτη του κόκκινου σηματοδότη τέθηκαν πλέον σε κανονική λειτουργία από την ΕΛ.ΑΣ. Οι φωτογραφίες από τον αριθμό κυκλοφορίας αποστέλλονται απευθείας στον επιχειρησιακό θάλαμο στη ΓΑΔΑ, και στη συνέχεια, οι παραβάτες εντοπίζονται και παραλαμβάνουν στο σπίτι τους την κλήση.

Η παραλαβή και εγκατάσταση των «έξυπνων» σηματοδοτών έγινε από την Περιφέρεια Αττικής και η χρήση τους γίνεται αποκλειστικά από την Ελληνική Αστυνομία. Η προοπτική του έργου είναι να τοποθετηθούν πολλοί ακόμα σε άλλα επικίνδυνα σημεία της πόλης, όπου έχουν καταγραφεί τροχαία δυστυχήματα εξαιτίας της παραβίασης του σηματοδότη.

Οι παραβάτες χρεώνονται με διοικητικό πρόστιμο 700 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 60 μέρες ή αφαίρεση πινακίδας για 20 μέρες για όσους έχουν ετήσιο σταθερό εισόδημα έως 50.000. Όσοι έχουν εισόδημα από 50.001 έως 100.000 ευρώ επιβαρύνονται με πρόστιμο 1.400 ευρώ και όσοι δηλώνουν εισόδημα άνω των 100.001 ευρώ πρέπει να καταβάλουν πρόστιμο αξίας 2.100 ευρώ. Επιπλέον, εάν γίνει 3η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη μέσα σε διάστημα 5 ετών, ο οδηγός χάνει εφ’ όρου ζωής την άδεια οδήγησής του.

Τεύχος 26

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ