Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

21 January 2022 17:19

Ταμείο Ανάκαμψης: Τα επόμενα ψηφιακά έργα προϋπολογισμού άνω των 200 εκατ. ευρώ

Στροφές ανεβάζει ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας με την αρωγή του Ταμείου

Από την λίστα των 55 έργων αξίας 3,35 δισ. ευρώ, που εντάχθηκαν πρόσφατα στο Ταμείο Ανάκαμψης με την έγκριση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη, τα 12 αφορούν στον ευρύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημόσιου Τομέα, με τον προϋπολογισμό τους να ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ.

Τα τρία μεγαλύτερα έργα είναι:

Ψηφιοποίηση Αρχείων Πολεοδομικής Πληροφορίας

Το έργο Ψηφιοποίηση Αρχείων Πολεοδομικής Πληροφορίας αποτελεί το ένα από τα δύο μεγάλα έργα ψηφιοποίησης αρχείων του Δημοσίου, συνολικού προϋπολογισμού 389 εκατ. ευρώ (535,9 εκατ ευρώ μαζί με τα δικαιώματα προαίρεσης), τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης (σ.σ. το δεύτερο αφορά την «Ψηφιοποίηση αρχείου Υποθηκοφυλακείων για το Εθνικό Κτηματολόγιο»).

Νέο εθνικό υπολογιστικό σύστημα υψηλών επιδόσεων στην ΕΔΥΤΕ

Το δεύτερο έργο του πυλώνα της ψηφιακής μετάβασης αφορά στην επιχορήγηση του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε.) για την ανάπτυξη νέου εθνικού υπολογιστικού συστήματος υψηλών επιδόσεων, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας για τα επόμενα 5 έτη.

Πρόκειται για ένα έργο ύψους 23 εκατ. ευρώ το οποίο περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της αναβάθμισης της υποδομής και των υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (GRNET).

Διασύνδεση του ERP της Γενικής Κυβέρνησης με το Εθνικό Δίκτυο Ηλεκτρονικού Τιμολογίου

Στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του συστήματος χρηματοοικονομικής και δημοσιονομικής διαχείρισης του Δημοσίου με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αύξηση της αποτελεσματικότητάς του προβλέπεται και η διασύνδεση των υφιστάμενων συστημάτων ενδοεπιχειρησιακού σχεδιασμού (ERP) της Γενικής Κυβέρνησης με το Εθνικό Δίκτυο Ηλεκτρονικού Τιμολογίου.

Πρόκειται για ένα έργο ύψους 2,3 εκατ. ευρώ που θα περιλαμβάνει την ενσωμάτωση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης με χρήση κοινής κωδικοποίησης/ κατηγοριοποίησης αγαθών και υπηρεσιών συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών κατάρτισης, εκτέλεσης και πληρωμών αλλά και των διαδικασιών Λογιστικής, Προμηθειών και Αναφορών.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ