Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

4 September 2024 06:46

Σύσκεψη για το Data Center της Microsoft στο Κορωπί

Στις 3 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη δέκα συναρμόδιων Γενικών Γραμματέων για την οριστική διευθέτηση των διαδικασιών, που καθυστερούν την έναρξη των εργασιών του Κέντρου Δεδομένων της Microsoft στο Κορωπί. Η επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα είχε προαναγγελθεί τον Οκτώβριο του 2020 από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Microsoft, Μπραντ Σμιθ.

Μετά την απόφαση της Microsoft, ξεκίνησαν οι πρόδρομες διαδικασίες της κατασκευής των τριών Κέντρων Δεδομένων, όπως η επιλογή του κατάλληλου οικοπέδου, η αγορά του, οι εργασίες για τη διασφάλιση των σχετικών αδειών και χωροταξικών διευθετήσεων μαζί με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, στις οποίες μπήκε ακόμη και το Υπουργείο Πολιτισμού. Αποτέλεσμα της γραφειοκρατίας ήταν τέσσερα χρόνια μετά να μην έχει ξεκινήσει καθόλου το μεγάλο έργο για την ανέγερση του Κέντρου Δεδομένων.

Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 976 χιλ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), στο οποίο περιλαμβάνονται οι κεφαλαιουχικές δαπάνες αγοράς των οικοπέδων, ανέγερσης των κτιριακών εγκαταστάσεων και αγοράς του απαραίτητου Η/Μ εξοπλισμού και των υποδομών πληροφορικής και άλλες λειτουργικές δαπάνες.

ΤΕΥΧΟΣ 569

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ