Skip to main content
19 July 2022 06:51

Σχεδόν οι μισές endpoint συσκευές βρίσκονται σε σημαντικό κίνδυνο

Του Στάθη Ασπιώτη

600 CISOS, IT SecOps Directors και Managers αναφέρουν ότι σχεδόν οι μισές τερματικές συσκευές είναι ευάλωτες σε επιθέσεις, επειδή δεν ασχολείται με αυτές το τμήμα IT ή έχουν ξεπερασμένα λειτουργικά συστήματα, σύμφωνα με έρευνα της Adaptiva και του Ponemon Institute.

Χιλιάδες αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες συσκευές στα δικτυακά άκρα πρέπει να λειτουργούν με ασφάλεια ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται. Τρεις, όμως, σημαντικοί παράγοντες στέκονται εμπόδιο:

• Πολλαπλασιασμός των συσκευών: Το 61% των ερωτηθέντων λέει ότι τα σημεία κατανομής των συσκευών έχουν αυξηθεί τα τελευταία 2 χρόνια και μόνο το 33% από αυτούς είναι βέβαιο ότι μπορούν να μειώσουν αυτή την εξάπλωση.

• Διευρυνόμενο τοπίο απειλών: Μόνο το 39% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι οργανισμοί τους είναι αποτελεσματικοί στην πρόληψη και τον εντοπισμό επιθέσεων endpoints.

• Ταχεία αποκέντρωση: Το 57% των επαγγελματιών πληροφορικής λέει ότι το απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό έχει καταστήσει δύσκολη την παράδοση των απαραίτητων ενημερώσεων ασφαλείας και ενημερώσεων κώδικα στις απομακρυσμένες συσκευές.

Γιατί, λοιπόν, παρά τον μέσο προϋπολογισμό ΙΤ των $4,3 εκατ. που διατίθενται για την προστασία των endpoints ($31,50/τελικό σημείο), μόνο το 34% των οργανισμών έχει αρκετούς πόρους για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο σε αυτά; Η ταχύτητα και η επεκτασιμότητα των λύσεων διαχείρισης τελικών σημείων έχουν σχέση με αυτό, αναφέρει η έρευνα.

Τεύχος 112

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ