Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

16 January 2024 07:54

Συστήματα ασφαλείας για εφήβους από την Meta

Της Ελένης Μιχαηλίδου

Η Meta επεκτείνει τις προσπάθειές της για την ασφάλεια των νέων, εισάγοντας νέες ρυθμίσεις για τους έφηβους χρήστες του Facebook και του Instagram, συμπεριλαμβανομένων περιορισμών περιεχομένου και απόκρυψης αποτελεσμάτων αναζήτησης για λέξεις που σχετίζονται με τον αυτοτραυματισμό και την αυτοκτονία.

Η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram δήλωσε ότι οι νέες πολιτικές θα προστεθούν στην υπάρχουσα λίστα με περισσότερα από 30 εργαλεία γονικής εποπτείας που στοχεύουν στην προστασία των νεαρών χρηστών.

Αυτή η ανακοίνωση έρχεται αφότου η Meta έχει αντιμετωπίσει τους τελευταίους μήνες νέους ελέγχους σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις της στους έφηβους χρήστες.

Τον Νοέμβριο, ο πρώην υπάλληλος του Facebook και πληροφοριοδότης Arturo Bejar, δήλωσε σε υποεπιτροπή της Γερουσίας σε ακρόαση ότι τα κορυφαία στελέχη της Meta, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου Mark Zuckerberg, αγνοούσαν επί χρόνια τις προειδοποιήσεις για βλάβες στους εφήβους στις πλατφόρμες της, όπως το Instagram. Ο Bejar εξέφρασε ιδιαίτερες ανησυχίες σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση εφήβων από αγνώστους στο Instagram.

Τον ίδιο μήνα, οι δικαστικές καταθέσεις που αποκαλύφθηκαν σε μια αγωγή εναντίον της εταιρείας αποκάλυψαν εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας που δείχνουν ότι ο Zuckerberg επανειλημμένα ματαίωσε πρωτοβουλίες για την ευημερία των εφήβων.

Δικαστικά έγγραφα που αποκαλύφθηκαν σε μια άλλη αγωγή εβδομάδες αργότερα ισχυρίστηκαν ότι η εταιρεία αρνήθηκε εν γνώσει της να κλείσει τους περισσότερους λογαριασμούς που ανήκαν σε παιδιά κάτω των 13 ετών, ενώ παράλληλα συνέλεγε τα προσωπικά τους στοιχεία χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων τους.

Τεύχος 427

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ