Skip to main content
12 January 2023 07:55

Συνεχίζονται οι «αντανακλάσεις» της οικονομικής ύφεσης

Του Χρίστου Κρανάκη

Αφήνοντας το τι συμβαίνει στην αγορά υπερπολυτελών αυτοκινήτων και επιστρέφοντας στη «γήινη» πραγματικότητα, τα νέα δεν είναι τόσο θετικά. Οι πιέσεις που δέχεται η παγκόσμια οικονομία – και οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν – είναι εμφανείς. Οι τελευταίες εξελίξεις σε δύο οικονομικούς κολοσσούς που αποτελούν βαρόμετρο της διεθνούς κατάστασης είναι κατατοπιστικές.

Αρχικά, ο χρηματοοικονομικός «γίγαντας», Goldman Sachs, αναμένεται σύμφωνα με το Bloomberg να καταργήσει 3.200 θέσεις εργασίας, κάτι που θεωρείται τομή στην ιστορία της.

Ακόμα, όπως έγινε γνωστό, η Amazon, η οποία από καιρό έχει ανακοινώσει περικοπές, θα κόψει 18.000 θέσεις εργασίας. Φυσικά, ο κύκλος περικοπών αυτός αποτελεί τον μεγαλύτερο στην πορεία της Amazon. Η διοίκηση της εταιρείας, περιορίστηκε να δηλώσει πως οι απώλειες θέσεων αυτές θα προέλθουν από την καταναλωτική της επιχείρηση λιανικής και το τμήμα HR και ότι οφείλονται στην «αβέβαιη διεθνή οικονομία». Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποιες χώρες θα πλήξουν οι περικοπές, αλλά είναι βέβαιο πως θα περιλαμβάνουν την Ευρώπη.

Επιπλέον, η εταιρεία αποκάλυψε πως σκοπεύει να κλείσει τρεις αποθήκες στο Ηνωμένο Βασίλειο, κίνηση που αναμένεται να επηρεάσει 1.200 θέσεις εργασίας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ