Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

11 November 2022 07:44

Συνεχίζεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός του τομέα της δικαιοσύνης

Της Βασιλικής Χονδροδήμου

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης διενεργεί ηλεκτρονικό ανοικτό διεθνή άνω των ορίων διαγωνισμό για την αναβάθμιση του συστήματος τήρησης των αρχείων των δικαστηρίων.

Με το έργο αυτό θα αναβαθμιστούν οι κεντρικές και τοπικές υπολογιστικές υποδομές, ο λογισμικός και περιφερειακός εξοπλισμός και θα πραγματοποιηθεί διασύνδεση του Πληροφοριακού Συστήματος και των υποδομών για την ψηφιακή καταγραφή, αρχειοθέτηση και διάθεση των Πρακτικών των Συνεδριάσεων των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων της χώρας, που παράγονται με το υπάρχον σύστημα της Ηχογράφησης-Αποηχογράφησης.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί Ψηφιακή καταγραφή, αποθήκευση και διάθεση των Πρακτικών των Συνεδριάσεων των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων της χώρας, που παράγονται με το υφιστάμενο σύστημα της Ηχογράφησης-Αποηχογράφησης (τουλάχιστον 110.000 ωρών/έτος), κατά την διάρκεια του Έργου [για τριάντα έξι (36) μήνες].

Ο προϋπολογισμός του έργου χωρίς ΦΠΑ ορίζεται σε 34.045.404 ευρώ και η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης είναι η Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022.

Τη χρηματοδότηση του έργου αναλαμβάνει το Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας.

Τεύχος 170

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ