Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

9 May 2022 08:57

Συνεργασία Volkswagen Group και BP για ανάπτυξη δικτύου ταχυφορτιστών

Η συνεργασία ενώνει δύο κορυφαίες παγκόσμιες εταιρείες ηλεκτροκίνησης που επιδιώκουν να αλλάξουν την φόρτιση των EV στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, δημιουργώντας δίκτυο ταχυφόρτισης στην Ευρώπη έως το 2024 και παρέχοντας απρόσκοπτη εμπειρία στους οδηγούς EV.

Οι καινοτόμες μονάδες φόρτισης Flexpole 150 kW της Volkswagen, καθεμιά  από τις οποίες διαθέτει δύο σημεία φόρτισης, διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα αποθήκευσης μπαταριών, ξεπερνώντας έτσι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια ταχείας ανάπτυξη της υποδομής ταχυφόρτισης στην Ευρώπη– την ανάγκη συνδέσεων υψηλής ισχύος στο δίκτυο. Οι μονάδες Flexpole μπορούν να συνδεθούν απευθείας σε δίκτυο χαμηλής τάσης, κάτι που δεν απαιτεί αποκλειστικό υποσταθμό και δαπανηρές κατασκευαστικές εργασίες, μειώνοντας σημαντικά τους χρόνους εγκατάστασης και παρέχοντας γρήγορες ταχύτητες φόρτισης έως και 150 kW, αρκετές για να προσφέρουν έως και 160 χλμ. σε μόλις 10 λεπτά, αναλόγως του μοντέλου ηλεκτρικού οχήματος.

Η πρώτη φάση ανάπτυξης θα παρέχει έως και 4.000 επιπλέον σημεία φόρτισης στις εγκαταστάσεις λιανικής Aral της BP στη Γερμανία και της BP στο Ηνωμένο Βασίλειο, τους επόμενους 24 μήνες. Μέχρι το τέλος του 2024, έως και 8.000 σημεία φόρτισης θα είναι διαθέσιμα στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.Η BP επεκτείνει ταχέως το δίκτυο φόρτισης EV, συμπεριλαμβανομένου του εκτεταμένου και στρατηγικά τοποθετημένου δικτύου εγκαταστάσεων λιανικής. Οι οδηγοί EV θα μπορούν να φορτίζουν σε ασφαλείς, καλά φωτισμένους σταθμούς με πρόσβαση σε πρόσθετες υπηρεσίες, όπως φαγητό και ποτό για τις μετακινήσεις τους, καθώς και τουαλέτες.
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας τους, η VW και η BP θα προσπαθήσουν επίσης να επιδιώξουν από κοινού περαιτέρω ευκαιρίες για παροχή μελλοντικών λύσεων κινητικότητας χαμηλότερων εκπομπών άνθρακα.

Τεύχος 60

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ