Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
LATEST
Συνεργασία ABB με Microsoft για τον περιορισμό του CO2
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ABB, η Microsoft έγινε μέλος του Κινήματος Ενεργειακής Αποδοτικότητας. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2021, με σκοπό την ενίσχυση της ενημέρωσης και των δράσεων για τον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ώστε να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή. Μέχρι σήμερα, η Microsoft αποτελεί τον μεγαλύτερο εταιρικό συνεργάτη – μέλος αυτής της πρωτοβουλίας.
Πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την ABB, έδειξε ότι το 89% των βιομηχανιών που συμμετείχαν στην έρευνα σκοπεύουν να αυξήσουν τις επενδύσεις ενεργειακής αποδοτικότητας τα επόμενα πέντε χρόνια, με το 54% να στοχεύει σε ουδέτερο ισοζύγιο εκπομπών μέσα σε αυτό το διάστημα.
«Με 45% της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας να χρησιμοποιείται στους ηλεκτροκινητήρες κτιρίων και βιομηχανιών, η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας είναι σημαντική απόφαση στρατηγικής σημασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή. Οι ψηφιακές λύσεις υψηλής ενεργειακής απόδοσης είναι πολύ σημαντικές για να επιταχύνουμε αυτή την εξέλιξη. Είμαι ενθουσιασμένος που Microsoft και ABB έχουν κοινή προσέγγιση σε τέτοια ζητήματα», δήλωσε ο Tarak Mehta, President of Motion της ABB.
Από την πλευράς της η ABB το 2021 περιόρισε τις εκπομπές του θερμοκηπίου κατά 28% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Σύμφωνα με το Πλάνο Βιώσιμης Ανάπτυξης 2030, η εταιρεία έχει δεσμευτεί για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Πέρα όμως από το πλάνο που αφορά στις δικές της εγκαταστάσεις, η ABB έχει υποσχεθεί να υποστηρίξει τους πελάτες της στον περιορισμό των ετήσιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα τουλάχιστον κατά 100 μεγατόνους μέχρι το 2030, κάτι που αντιστοιχεί με τις εκπομπές 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων.